Сейм Литви визнав Росію державою-терористом

Сейм Литви визнав Росію державою-терористом

10 Травня 2022
999
10 Травня 2022
12:27

Сейм Литви визнав Росію державою-терористом

999
Сейм Литви: Росія є державою-терористом, а її дії в Україні – це геноцид.
Сейм Литви визнав Росію державою-терористом
Сейм Литви визнав Росію державою-терористом

У вівторок, 10 травня, Сейм Литви одноголосно підтримав резолюцію щодо визнання Росії державою-терористом, яка намагається знищити українську націю. 

Підтримали відповідну резолюцію 128 депутатів. 

«Російська Федерація, збройні сили якої свідомо і систематично обирають цивільні об'єкти для бомбардувань, є державою, яка підтримує та здійснює тероризм», – йдеться в резолюції.

Сейм констатував, що російські збройні сили та найманці скоїли масові військові злочини на території України, особливо у містах Буча, Ірпінь, Маріуполь, Бородянка та Гостомель. Згідно з документом, це свідчить про намагання повного чи часткового знищення української нації.

Сейм також закликав створити Спеціальний міжнародний кримінальний трибунал для розслідування та оцінки злочинів Росії проти України.

24 лютого 2022 року Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ та тероборона відбивають атаки російської армії. Росіяни обстрілюють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст та цілеспрямовано вбивають цивільне населення, зокрема дітей та жінок. Воєнні злочини росіян можуть бути кваліфіковані як геноцид українського народу.

Україна звернулася до суду в Гаазі з проханням розслідувати злочини війни, скоєні Росією. Головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан вже розпочав роботу в Україні.

Після поразки на півночі України росіяни перекинули свої війська на схід, намагаються захопити всю територію Донецької та Луганської областей, закріпитися в Херсонській та наступати в Миколаївській та Харківській областях.

Станом на 10 травня, за даними Генштабу, ЗСУ ліквідували 26 тисяч російських військовослужбовців, приблизно 1000 взяли у полон. Також росіяни понесли великі втрати у бронетехніці, літаках та гелікоптерах. 

Головні новини про російське вторгнення — за тегом.

Фото: Lietuvos Respublikos Seimas/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
999
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду