detector.media
06.09.2022 10:31
Байден проти визнання Росії державою-спонсором тероризму – Reuters
Байден проти визнання Росії державою-спонсором тероризму – Reuters
На цьому наполягає Україна, водночас Росія погрожує, що таке рішення США призведе до розірвання зв'язків між Москвою та Вашингтоном.

Президент США Джо Байден заявив, що Росію не слід визнавати державою-спонсором тероризму. Про це повідомляє Reuters.

Відповідаючи на запитання, чи слід вважати Росію державою-спонсором тероризму, Байден коротко відповів журналістам у Білому домі: «Ні».   

Державами спонсорами тероризму наразі визнані Куба, КНДР, Сирія, Іран. Відповідне рішення ухвалює держсекретар США. У разі визнання Росії державою-спонсором тероризму на Москву мають бути накладені ще більші обмеження, зокрема,  заборона експорту та продажу продукції оборонного призначення, контроль над експортом товарів подвійного призначення, потужні фінансові обмеження.

Визнати Росію державою-спонсором тероризму вимагають Україна та низка європейських країн.

У квітні Джо Байден коментуючи звірства армії окупантів на захоплених територіях України визнав, що Росія вчиняє геноцид українського народу.

Раніше Байден назвав Путіна кривавим диктатором та головорізом.

24 лютого 2022 року Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ та тероборона відбивають атаки російської армії. Росіяни обстрілюють ракетами, РСЗВ та артилерією об'єкти цивільної інфраструктури українських міст та цілеспрямовано вбивають цивільне населення, зокрема, дітей та жінок. Воєнні злочини росіян можуть бути кваліфіковані як геноцид українського народу.

У березні росіяни захопили Запорізьку АЕС, розмістивши на її території реактивні системи залпового вогню та іншу військову зброю й техніку. З початку серпня прилегла до ЗАЕС територія постійно обстрілюється росіянами, які шантажують світ ядерною катастрофою. 

Україна звернулася до суду в Гаазі з проханням розслідувати скоєні Росією злочини війни. Головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан вже розпочав роботу в Україні.

Фото: The White House/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY