Журналісти не знайшли прізвища Арестовича у переліку радників Єрмака

Журналісти не знайшли прізвища Арестовича у переліку радників Єрмака

20 Серпня 2022
4757
20 Серпня 2022
09:00

Журналісти не знайшли прізвища Арестовича у переліку радників Єрмака

4757
Сам він представляється «радником Офісу президента, позаштатним».
Журналісти не знайшли прізвища Арестовича у переліку радників Єрмака
Журналісти не знайшли прізвища Арестовича у переліку радників Єрмака

У ЗМІ Олексія Арестовича найчастіше цитують як радника керівника Офісу президента України. Редакція «Українського тижня» вирішила перевірити, чи так це насправді, і в переліку радників його прізвища не знайшла.

Оновлено: Як уточнив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк, Олексій Арестович є штатним радником  Офісу президента.

«У президента і керівництва Офісу президента 46 штатних і позаштатних радників. Ці дані надали у відповідь на запит Тижня і вони актуальні станом на 18 серпня. У переліку немає імені Олексія Арестовича, хоча є інші відомі публічні речники влади, наприклад, Михайло Подоляк та Сергій Лещенко – обидва є радниками керівника Офісу президента поза штатом», – йдеться в публікації УТ.

При цьому в ЗМІ, зокрема, 26 липня в програмі «Фейгін live» Олексій Арестович назвав себе «радником Єрмака». Він також заперечив наведені ним же припущення з інтернету про своє нібито звільнення з посади.

Зазвичай в публічному просторі Арестович називає себе «радником Офісу президента, позаштатним». Наприкінці травня 2022 року Арестович згадувався як «радник керівника Офісу президента» на офіційній сторінці ОП в Telegram. Зокрема, його акаунти називали в переліку офіційних для отримання «достовірної інформації з надійних джерел».

Як відзначили журналісти, кількість радників президента і керівництва його Офісу за рік зросла. З опублікованим УТ переліком штатних і позаштатних радників президента України та керівника Офісу президента можна ознайомитися за цим посиланням.

Нагадаємо, 17 січня 2022 року Олексій Арестович заявив, що він більше не є позаштатним радником голови Офісу президента та спікером делегації України в тристоронній контактній групі щодо Донбасу. Пізніше він пояснив, що вирішив звільнитися після «шоу в Жулянах»: в середині січня екс-президента Петра Порошенка не допускали на територію України та намагалися затримати.

Олексія Арестовича часто цитують через його оптимістичні коментарі щодо перспектив війни в Україні. Зокрема, він говорив глядачам загальнонаціонального марафону, що активна фаза війни закінчиться за два-три тижні. Перший віцеспікер Олександр Корнієнко навіть запропонував розділяти заяви Арестовича на сказані у статусі воєнного спікера Офісу президента та особисті заяви, які він висловлює у соцмережах та інтерв'ю. 

Як стало відомо у травні 2022 року, Олексій Арестович позиціонує себе як бренд: його прізвище та ім’я реєструють для десятків послуг. 

Фото: Діалог.UA

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4757
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду