detector.media
20.08.2022 09:00
Журналісти не знайшли прізвища Арестовича у переліку радників Єрмака
Журналісти не знайшли прізвища Арестовича у переліку радників Єрмака
Сам він представляється «радником Офісу президента, позаштатним».

У ЗМІ Олексія Арестовича найчастіше цитують як радника керівника Офісу президента України. Редакція «Українського тижня» вирішила перевірити, чи так це насправді, і в переліку радників його прізвища не знайшла.

Оновлено: Як уточнив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк, Олексій Арестович є штатним радником  Офісу президента.

«У президента і керівництва Офісу президента 46 штатних і позаштатних радників. Ці дані надали у відповідь на запит Тижня і вони актуальні станом на 18 серпня. У переліку немає імені Олексія Арестовича, хоча є інші відомі публічні речники влади, наприклад, Михайло Подоляк та Сергій Лещенко – обидва є радниками керівника Офісу президента поза штатом», – йдеться в публікації УТ.

При цьому в ЗМІ, зокрема, 26 липня в програмі «Фейгін live» Олексій Арестович назвав себе «радником Єрмака». Він також заперечив наведені ним же припущення з інтернету про своє нібито звільнення з посади.

Зазвичай в публічному просторі Арестович називає себе «радником Офісу президента, позаштатним». Наприкінці травня 2022 року Арестович згадувався як «радник керівника Офісу президента» на офіційній сторінці ОП в Telegram. Зокрема, його акаунти називали в переліку офіційних для отримання «достовірної інформації з надійних джерел».

Як відзначили журналісти, кількість радників президента і керівництва його Офісу за рік зросла. З опублікованим УТ переліком штатних і позаштатних радників президента України та керівника Офісу президента можна ознайомитися за цим посиланням.

Нагадаємо, 17 січня 2022 року Олексій Арестович заявив, що він більше не є позаштатним радником голови Офісу президента та спікером делегації України в тристоронній контактній групі щодо Донбасу. Пізніше він пояснив, що вирішив звільнитися після «шоу в Жулянах»: в середині січня екс-президента Петра Порошенка не допускали на територію України та намагалися затримати.

Олексія Арестовича часто цитують через його оптимістичні коментарі щодо перспектив війни в Україні. Зокрема, він говорив глядачам загальнонаціонального марафону, що активна фаза війни закінчиться за два-три тижні. Перший віцеспікер Олександр Корнієнко навіть запропонував розділяти заяви Арестовича на сказані у статусі воєнного спікера Офісу президента та особисті заяви, які він висловлює у соцмережах та інтерв'ю. 

Як стало відомо у травні 2022 року, Олексій Арестович позиціонує себе як бренд: його прізвище та ім’я реєструють для десятків послуг. 

Фото: Діалог.UA

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY