Бородянський, Липовецька та інші телепродюсери покажуть свої перші фільми про війну

Бородянський, Липовецька та інші телепродюсери покажуть свої перші фільми про війну

18 Серпня 2022
1573
18 Серпня 2022
20:47

Бородянський, Липовецька та інші телепродюсери покажуть свої перші фільми про війну

1573
Об’єднання Українських Продюсерів ставить собі за мету «показати війну так, як це вміє тільки кінематограф: з глибшими наративами, довшим хронометражем, сильнішим глядацьким зануренням».
Бородянський, Липовецька та інші телепродюсери покажуть свої перші фільми про війну
Бородянський, Липовецька та інші телепродюсери покажуть свої перші фільми про війну

До Дня Незалежності в українських медіа відбудеться прем'єра циклу документальних фільмів про війну Росії проти України «А потім прийшли "братья"». Виробником стрічок є Об’єднання Українських Продюсерів (ОУП). Партнерами прем ʼєрного показу стали НВ, 24 канал, Суспільне, Starlight Media, «Радіо Свобода», Megogo, Sweet.tv, «Київстар ТБ», повідомляє пресслужба ОУП.

Після прем ʼєри документальні стрічки представлять в ефірі національного телемарафону «Єдині новини». Також ведуться переговори з міжнародними дистрибуторами.

Фільми, що їх представить ОУП, були зняті під час війни. Це «Маріуполь. Невтрачена надія», «Дев’ять життів», «Вокзал надії» та «Втрачений дім». Покази розпочнуться 22 серпня.

«Ми святкуємо Незалежність у момент, коли проти нашої незалежності, проти нас розв'язана повномасштабна війна ядерною країною. Країною, що веде з нами цю війну вже сотні років. Зараз у цій війні ми всі — поряд із ЗСУ. Наш внесок — це наші фільми про українців, які своєю силою, волею та любов'ю обов'язково переможуть», — коментує співзасновниця ОУП Алла Липовецька.

«Маріуполь. Невтрачена надія» покаже російсько-українську війну очима пересічних людей, які прожили перший місяць вторгнення у Маріуполі. «Це фільм-свідчення, фільм-правда пересічних містян, які опинилися всередині війни», — йдеться в описі роботи.

«Дев’ять життів» розкриє тему домашніх тварин на війні «у різноманітних ракурсах, від вивозу з зони бойових дій зоопарку до розповіді про Котопапу — рятівника котів».

«Вокзал надії» («Berlin. HopeBahnhof») розкаже історії українських біженців та європейських волонтерів. «Це фільм про глибини гуманізму, що їх людина відкриває у собі, інколи неочікувано навіть для самої себе», — зазначає творча група .

«Втрачений дім» знято навесні 2022 року, відразу після звільнення Київської області від російських військ. У ньому висловлено емоції українців, які втратили свої домівки внаслідок окупації.

«Наші перші чотири проєкти — фільми про напрочуд сильних духом людей», — говорить співзасновниця ОУП Дар’я Легоні-Фіалко. — Складно повірити, що людина здатна таке витримати, але українці вже шість місяців дивують увесь світ. Ми сподіваємося, що наші фільми не лише розкажуть про війну так, як її бачать українці, а й матимуть змогу підтримати самих українців».

«Війна триває. Герої наших фільмів змогли вижити. Зараз на очах всього світу росіяни за допомогою своїх маріонеток і квазіреспублік готують показовий “трибунал” над захисниками Маріуполя в наш День Незалежності. […] Окупанти намагаються знищити всі можливі згадки про свої злочини у Маріуполі. Наш фільм “Маріуполь. Невтрачена надія” від початку мав за мету зафіксувати все, що ми можемо, аби не дати сплюндрувати реальність», — коментує співзасновник ОУП, продюсер акції Володимир Бородянський.

Об’єднання Українських Продюсерів (ОУП) засноване у березні 2022 року сімома теле- та кіно- продюсерами задля зйомок кіно про передумови, хід та наслідки російської агресії проти України. Це Володимир Бородянський, Дарія Легоні-Фіалко, Алла Липовецька, Марина Квасова, Ігор Сторчак, Віктор Мірський, Ірина Заря.  Окрім завершених чотирьох фільмів у виробництві ОУП знаходяться дев’ять документальних фільма та одна художня стрічка, яка, як підкреслюють в обʼєднанні, стала «першими зйомками повнометражного ігрового кіно в Україні з початку війни».

Ілюстрація надана ОУП

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1573
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду