Фільм «Маріуполь Невтрачена надія» покажуть у 40 містах світу, подібних до Маріуполя

Фільм «Маріуполь Невтрачена надія» покажуть у 40 містах світу, подібних до Маріуполя

22 Серпня 2022
2698
22 Серпня 2022
12:57

Фільм «Маріуполь Невтрачена надія» покажуть у 40 містах світу, подібних до Маріуполя

2698
Участь в акції вже підтвердили Герцлія, Балтімор, Брно, Хафнарфьордур, Гамільтон, Гавр, Ікаст, Лінц, Окленд, Самуї, Савона, Утрехт, Варна. В деяких країнах покази відбудуться у столицях: Пекін, Токіо, Женева, Таллінн.
Фільм «Маріуполь Невтрачена надія» покажуть у 40 містах світу, подібних до Маріуполя
Фільм «Маріуполь Невтрачена надія» покажуть у 40 містах світу, подібних до Маріуполя

Документальний фільм «Маріуполь Невтрачена надія», створений Об’єднанням українських продюсерів, покажуть у 40 містах світу, подібних до Маріуполя. Про це оголосила пресслужба ОУП.

Акція відбудеться паралельно з прем’єрним показом фільму в Україні.

«Ця акція — про емпатію. Нам здається важливим, щоб люди у містах “таких же як” Маріуполь відчули, що таке війна, прожили емоції та знайшли у собі солідарність. Те, через що пройшли герої наших стрічок, має побачити кожен представник міжнародних організацій, які свого часу були створені саме для того, аби нічого подібного ніколи не відбувалося в сучасному світі.

Це страшно визнавати, але “ніколи знову” виявилося просто фразою, за якою не стоять реальні дії. Кожен з наших героїв демонструє настільки неймовірну силу та людяність, яким представники ООН або Червоного Хреста можуть повчитися. Кожен з героїв наших фільмів робив все можливе, що від нього залежало для того, аби забезпечити саму можливість існування “міжнародного гуманітарного права” без жодних регламентів та процедур. І це має побачити міжнародна спільнота» вважає співзасновник ОУП Володимир Бородянський.

Міста для показів обирали за кількістю населення та наявністю порту та/чи промислового виробництва. Також залучені міста-побратими Маріуполя. Участь в акції вже підтвердили Герцлія, Балтімор, Брно, Хафнарфьордур, Гамільтон, Гавр, Ікаст, Лінц, Окленд, Самуї, Савона, Утрехт, Варна. В деяких країнах покази відбудуться у столицях: Пекін, Токіо, Женева, Таллінн.

«Маріуполь. Невтрачена надія» — це свідчення очевидців війни. Кіно не містить страшних кадрів, не справляє емоційний тиск на глядача. П'ять містян, простих людей, розказують свій досвід проживання всередині війни. Також закадровий голос зачитує щоденники однієї з героїнь, журналістки Надії Сухорукової.

В Україні до Дня Незалежності відбудеться прем’єра циклу документальних фільмів, знятих ОУП. Окрім «Маріуполь. Невтрачена надія», українські медіа покажуть стрічки «Дев’ять життів», «Вокзал надії. Берлін» та «Втрачений дім». Ця акція в Україні отримала назву «А потім прийшли “братья”».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2698
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду