detector.media
07.07.2022 16:34
НАЗК: Ключові російські пропагандисти досі не знаходяться під санкціями США
НАЗК: Ключові російські пропагандисти досі не знаходяться під санкціями США
Зокрема, в санкційних списках Сполучених Штатів, досі немає Маргарити Симоньян, Тиграна Кеосаяна, Володимира Соловйова та Ольги Скабєєвої.

Національне агентство України з питань запобігання корупції нагадало, які ключові російські пропагандисти досі не перебувають під санкціями США та інших іноземних партнерів України.

Зокрема, в санкційному списку Штатів досі немає головної редакторки пропагандистської мережі RT Маргарити Симоньян, яка неодноразово закликала до ядерної війни в разі програшу Росії у війні. Також проти неї не запровадила санкції Японія.

Чоловік Симоньян – режисер та телеведучий Тигран Кеосаян – не під санкціями в США, Японії, Канаді та Новій Зеландії. У своїх заявах він пропонує «відіпрати промитий мозок українців», «влаштувати великий суд над нацистами в Україні» та погрожує, що війною в Україні Росії не обмежиться. Нещодавно йому заборонили в'їзд до Казахстану.

Ведуча каналу «Россия-1» Ольга Скабєєва також не під санкціями в США, Канаді, Японії та Новій Зеландії. Вона багато років на постійній основі просуває антиукраїнські наративи та поширює фейкову інформацію. Її чоловік та співведучий Євген Попов потрапив у санкційні списки всіх партнерів України, крім Нової Зеландії, у першу чергу як депутат Держдуми Росії.

Володимир Соловйов — ведучий каналів «Россия-1» й «Россия-24» — регулярно погрожує війною всьому світу, приїздив до окупованого Маріуполя, але досі не потрапив під санкції США та Нової Зеландії.

Артем Шейнін — ведучий ток-шоу «Время покажет» на «Первом канале». Після захоплення Маріуполя він приїжджав у місто для зйомок пропагандистських відео з українськими полоненими військовими. На нього не наклали санкції США, Австралія, Канада, Японія та Нова Зеландія.

Раніше США запровадили санкції проти російської пропагандистки Тіни Канделакі.

Нагадаємо, в Україні створили «Базу російських пропагандистів» — туди вже внесено понад 1800 осіб, і серед іншого міститься інформація, хто з цих людей потрапив під санкції певних країн, а хто ні, а також докази їхньої антиукраїнської діяльності.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY