«У нас уже працює "Медуза"». Латвія готова прийняти московське бюро DW

«У нас уже працює "Медуза"». Латвія готова прийняти московське бюро DW

4 Лютого 2022
2004
4 Лютого 2022
20:16

«У нас уже працює "Медуза"». Латвія готова прийняти московське бюро DW

2004
У Ризі переконані: тут є усе необхідне для бази DW у регіоні.
«У нас уже працює "Медуза"». Латвія готова прийняти московське бюро DW
«У нас уже працює "Медуза"». Латвія готова прийняти московське бюро DW

Латвія пропонує Німеччині перевести московський офіс DW до Риги у випадку, якщо Росія залишить у силі свою заборону на діяльність мовника. Про це повідомляє сайт Delfi.

Міністр юстиції Яніс Борданс вважає, що найкраще буде облаштувати редакцію у Ризі: «Це найближче і найбільше місто до Москви, тому тут DW зможе і далі висвітлювати актуальні новини з Росії, Білорусі та всього регіону. У Ризі є Балтійський авіаційний центр і високорозвинена ІТ-інфраструктура — все для того, щоб місто стало базою DW у регіоні».

Як нагадав міністр, останні кілька років у Ризі успішно працює сайт «Медуза», що став одним із найбільших новинних майданчиків у Росії та в російськомовній діаспорі в усьому світі. До того ж, відзначив пан Борданс, Латвія має провідні позиції у світі за індексом свободи преси, тому журналісти можуть бути певні, що їхня робота в Латвії буде шануватися.

Як уточнює сайт DW, з 2005 року DW мала чинні ліцензії на мовлення своїх телеканалів англійською та німецькою мовами  DW English та DW Deutsch. Згідно з російською вимогою, телеканал DW німецькою мовою транслював програмне вікно російською мовою.

Зараз DW зберігає свій російськомовний канал у відеохостингу YouTube. Мовник є суспільно-правовим ЗМІ. Фінансується DW із державного бюджету ФРН, проте незалежність редакційної політики забезпечується законом та наглядовою радою.

Нагадаємо, сьогодні Deutsche Welle оголосила, що закрила офіс у Москві на вимогу російського уряду завершити роботу протягом доби. Анульовано супутникове та інше мовлення DW. Співробітників бюро позбавили акредитації, і відсьогодні вони не мають права виконувати журналістську роботу у РФ.

Генеральний директор Deutsche Welle Петер Лімбурґ вже заявив, що його ЗМІ продовжить висвітлювати події в Росії, незважаючи на закриття місцевого бюро на вимогу уряду РФ.

Державна міністерка з питань культури і ЗМІ Німеччини Клаудія Рот терміново закликала російську владу не зловживати проблемами ліцензування мовника RT для політичної реакції. Вона вважає дії Москви щодо DW несиметричними та нагадує про чіткі кроки з деескалації.

Фото: Deutsche Welle

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2004
Читайте також
01.08.2022 15:00
Наталя Стеблина
для «Детектора медіа»
12 237
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Михайло Думич, Нова Кам'янка, Львівщина
801 дн. тому
Перепишіть заголовок: це не Литва, а Латвія!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду