DW відкрила у Ризі новий офіс, де працюватимуть і кореспонденти з Москви

DW відкрила у Ризі новий офіс, де працюватимуть і кореспонденти з Москви

9 Грудня 2022
974
9 Грудня 2022
12:42

DW відкрила у Ризі новий офіс, де працюватимуть і кореспонденти з Москви

974
Офіс Deutsche Welle у Ризі працюватиме із темами з Росії та пострадянського простору.
DW відкрила у Ризі новий офіс, де працюватимуть і кореспонденти з Москви
DW відкрила у Ризі новий офіс, де працюватимуть і кореспонденти з Москви

7 грудня у столиці Латвії офіційно відкрилося представництво телекомпанії Deutsche Welle. У ньому працюватимуть і московські кореспонденти агенства, які вимушено покинули Росію після того, як Кремль заборонив мовлення DW.

Офіс у Ризі працюватиме із темами з Росії та пострадянського простору, повідомляє DW

DW розповідає, що будівництво нового офісу в історичному центрі Риги тривало з весни, коли сюди вимушено переїхали працівники московського представництва телерадіокомпанії. У редакції наразі працюють кореспонденти онлайн-видання та відеокоманда DW.

На офіційному відкритті корпункту були присутні генеральний директор телекомпанії Петер Лімбурґ, перші особи Латвії та колеги-журналісти з десятків російських та латвійських редакцій.

Петер Лімбурґ нагадав гостям про ситуацію, в якій опинилися його московські колеги: «Важливо розуміти, що означає бути журналістом у вигнанні. Це непросто. Ти втрачаєш дім, контакти, місце, де хочеш жити. З іншого боку, ви опинилися в прекрасній та гостинній країні. Не можна компенсувати вашу втрату, але краще бути тут, ніж в іншому місці».

Шеф-кореспондент корпункту DW у Ризі Юрій Решето привітав гостей англійською та латвійською мовами. «Після того, що сталося в Москві, Латвія знову дала мені й моїм колегам можливість дихати. Звичайно, я маю на увазі свободу преси, без якої журналісти не можуть працювати» – сказав Решето під час свого виступу.

Міський голова Риги Мартіньш Стакіс привітав журналістів з «успішною релокацією». «Важливо мати надійні джерела інформації від професійних журналістів, від медіа, якому можна довіряти. Медіа з цінностями та історією», – зазначив він.

Нагадаємо, влада Латвії запропонувала перенести до Риги московський офіс DW після репресій, яких зазнали журналісти цього медіа в лютому 2022 року. 3 лютого Міністерство закордонних справ Росії оголосило про відкликання ліцензії DW на мовлення в цій країні та закриття офісу телекомпанії в Москві. Російська влада виправдала свої дії труднощами, з якими зіткнулося пропагандистське видання RT у Німеччині.

Після початку повномасштабного воєнного вторгнення Росії в Україну Роскомнагляд заблокував сайт DW. 28 березня міністерство юстиції РФ внесло DW до списку «іноземних агентів». На початку квітня Deutsche Welle оголосила, що закрила офіс у Москві на вимогу російського уряду завершити роботу протягом доби. Анульовано супутникове та інше мовлення DW. Співробітників бюро позбавили акредитації, і відсьогодні вони не мають права виконувати журналістську роботу у РФ.

Генеральний директор Deutsche Welle Петер Лімбурґ тоді заявив, що його ЗМІ продовжить висвітлювати події в Росії, незважаючи на закриття місцевого бюро на вимогу уряду РФ.

Нагадаємо, речник МЗС України Олег Ніколенко звинуватив російську редакцію Deutsche Welle у підіграванні ворожій пропаганді і закликав керівництво німецького видання звернути на це увагу.  

Ніколенко навів приклади, як російська редакція використовує тези «визнати Україну терористичною державою», «один промах українських захисників може спровокувати ядерну катастрофу на Запорізькій АЕС», «заборона на в’їзд росіян на Захід не допоможе перемогти Путіна», публікує фото Адольфа Гітлера поряд зі світлиною президентського подружжя для Vogue тощо.

Компанія Deutsche Welle назвала безпідставними звинувачення МЗС України на адресу російської редакції DW у підіграванні ворожій пропаганді.

Нагадаємо, 6 грудня Національна рада з електронних медіа Латвії ухвалила рішення анулювати ліцензію на мовлення російського телеканалу «Дождь» через загрозу національній безпеці. Підставою для позбавлення ліцензії стало третє попередження від регулятора.

Фото: dw.com
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
974
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду