Православна церква України просить позбавити престолу пропагандиста Гундяєва

Православна церква України просить позбавити престолу пропагандиста Гундяєва

26 Травня 2022
1411
26 Травня 2022
19:02

Православна церква України просить позбавити престолу пропагандиста Гундяєва

1411
Митрополит Київський і всієї України Епіфаній: «Патріарх Кирил є одним із творців єресі – ідеології «русского міра», її пропагандистом і популяризатором».
Православна церква України просить позбавити престолу пропагандиста Гундяєва
Православна церква України просить позбавити престолу пропагандиста Гундяєва

Православна церква України просить Вселенського патріарха позбавити престолу главу Російської православної церкви Кирила – Володимира Гундяєва. Про це на своїй сторінці у фейсбуку повідомив митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

«Патріарх Кирил є одним із творців ідеології «русского міра», її пропагандистом і популяризатором. Сама ця ідеологія, на моє переконання, підпадає під осудження етнофілетизму як єресі Константинопольським Собором 1872-го року. Відповідно, Кирил Гундяєв як співтворець і пропагандист «русского міра» має підлягати осудженню, якщо не зречеться цієї єресі та не виявить плодів покаяння», – написав Епіфаній.

Він закликав пам’ятати, що «кожен день нашого життя оплачений дорогою ціною», та нагадав про боротьбу за Перемогу.

«Один із головних напрямків цієї боротьби – протистояння ідеології «русского міра», цій фашистській, душогубській доктрині, загорненій у блискучу «фофудію» проповідей Кирила Гундяєва та його поплічників. На Архієрейському Соборі, який днями відбувся у Святій Софії Київській, ми засудили цю ідеологію, яка через Московський патріархат поширюється вже як єретичне вчення етнофілетизму, тобто поділу Церкви за національною ознакою, яка ставиться найвище за все», – вважає митрополит Київський і всієї України.

Нагадаємо, 11 травня комітет ВР з питань гуманітарної та інформполітики підтримав підтримав застосування персональних санкцій проти представників Російської православної церкви. 

Постанова нардепів стосується церковних діячів, які системно і активно підтримують війну проти України, легітимізують військове вторгнення РФ та геноцид українців, який чинять Збройні сили Росії.

Це, зокрема, такі громадяни РФ: 16-й Патріарх Московський і всієї Русі Кирил (Володимир Михайлович Гундяєв, 20.11.1946 р.н.); керівник відділу зовнішніх церковних зв’язків Російської православної церкви митрополит Волоколамський Іларіон (Григорій Валерійович Алфєєв, за прізвищем батька – Дашевський, 24.07.1966 р.н.); заступник керівника відділу зовнішніх церковних зв’язків Російської православної церкви протоієрей Микола Балашов (Микола Володимирович Балашов, 13.12.1956 р.н.); митрополит Псковський і Пороховський Російської православної церкви Тихон (Георгій Олександрович Шевкунов, 02.07.1958 р.н.), відомий як духівник Володимира Путіна та особа, наближена до спецслужб Російської Федерації.

За словами авторів постанови, наразі зібрано багато фактів такої злочинної діяльності, яку здійснюють представники Російської православної церкви.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1411
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олександр
671 дн. тому
Любая религия - это самое большое зло на Земле, а тем более московско-татарский патриархат. Каждый верующий отказывается от способности мыслить и превращается в биоробота.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду