Людмила Денісова каже, що оскаржить в суді рішення про своє звільнення

Людмила Денісова каже, що оскаржить в суді рішення про своє звільнення

31 Травня 2022
1713
31 Травня 2022
19:26

Людмила Денісова каже, що оскаржить в суді рішення про своє звільнення

1713
«Закон єдиний для всіх!» – наголошує омбудсмен.
Людмила Денісова каже, що оскаржить в суді рішення про своє звільнення
Людмила Денісова каже, що оскаржить в суді рішення про своє звільнення

Омбудсмен наголошує, що її звільнено всупереч Конституції, законам України й міжнародним стандартам. Про це йдеться в дописі Людмили Денісової

«Це рішення я буду оскаржувати в суді, – заявила Уповноважена ВР з прав людини. – Закон єдиний для всіх!».

Нагадаємо, сьогодні був останній робочий день Людмили Денісової на посаді омбудсмена. 

31 травня Верховна Рада підтримала її звільнення. За відставку Уповноваженої проголосували 234 народих депутати. Призначення нового омбудсмена Рада не розглядала. 

Недовіру Людмилі Денісовій висловили відповідно до статті 12 закону про правовий режим воєнного стану.   

25 травня низка медійниць і громадських організацій відкрито звернулись до Людмили Денісової із закликом скоригувати комунікацію про статеві злочини під час війни.

Людмилу Денісову призначили Уповноваженою Верховної Ради з прав людини 15 березня 2018 року. Згідно із законодавством, термін її повноважень мав становити 5 років.

Рішення парламенту викликало хвилю обурення серед правозахисників. 

Виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини Олександр Павліченко заявив, що Верховна Рада незаконно звільнила Людмилу Денісову з посади Уповноваженого з прав людини. Гельсінська спілка буде подавати скаргу до ЄСПЛ і доводитиме, «наскільки неправа держава щодо інституту Уповноваженого з прав людини».

Правозахисні організації закликали Верховну Раду припинити політизацію і спроби знищити незалежність інституту Уповноваженого з прав людини. Вони наполягають на створенні умов для проведення відкритого та незалежного конкурсу на цю посаду з дотриманням всіх міжнародних стандартів. 

Фото з фейсбук-сторінки Всеукраїнського форуму «Україна 30»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1713
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
696 дн. тому
Вони звикли на все життя володіти посадами ще у спадок передавати. От злочинів проти людяності, коли захисники Маріуполя ховалися за цивільних вона не помічала.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду