Нардепи зібрали підписи про висловлення недовіри омбудсману Денісовій

Нардепи зібрали підписи про висловлення недовіри омбудсману Денісовій

31 Травня 2022
1143
31 Травня 2022
11:44

Нардепи зібрали підписи про висловлення недовіри омбудсману Денісовій

1143
У «Слузі народу» заявили, що сьогодні, 31 травня, питання відставки Денісової буде винесено на голосування у парламенті.
Нардепи зібрали підписи про висловлення недовіри омбудсману Денісовій
Нардепи зібрали підписи про висловлення недовіри омбудсману Денісовій

Нардепи зібрали підписи про висловлення недовіри Уповноваженій з прав людини Людмилі Денісовій.

Про це повідомила речниця фракції «Слуга народу» Юлія Палійчук.

Нардеп від «Слуга народу» Павло Фролов повідомив, що  недовіру омбудсманці вирішили висловити відповідно до статті 12 закону про правовий режим воєнного стану.  

«На превеликий жаль, з початку війни та великих страждань українців пані Денісова майже не виконувала своїх повноважень щодо організації гуманітарних коридорів, захисту та обміну полонених, протидії депортації людей та дітей з окупованих територій, іншої правозахисної діяльності. Всі ці питання фактично вимушено робила Ірина Верещук... Незрозуміла концентрація медійної роботи омбудсмена на багаточисельних деталях "сексуальних злочинів, вчинених у неприродній спосіб", та "зґвалтуваннях дітей" на окупованих територіях, які не могла підтвердити доказами, лише шкодила Україні та відволікала увагу світових ЗМІ від дійсних потреб України», — написав Фролов.

У коментарі Суспільному депутат від «Слуги народу» Микита Потураєв заявив, що відставка Денісової буде винесена 31 травня на голосування парламенту. За його словами, у фракції ще не визначилися із кандидатурою, яку призначать на місце Денісової.

Попередні кандидатури, імена яких називали в інформаційному просторі, за словами Потураєва, були самовисуванцями на посаду омбудсмена з прав людини. Фракція їх відкинула.

30 травня Людмила Денісова заявила, що після наради у президента Володимира Зеленського було ухвалено рішення про її звільнення. Денісова назвала своє ймовірне звільнення незаконним та розцінила це рішення як втручання влади в діяльність омбудсмана. 

За словами Денісової, її ймовірне звільнення не відповідатиме закону та порушуватиме низку статей Конституції України.

25 травня низка медійниць і громадських організацій відкрито звернулись до Людмили Денісової із закликом скоригувати комунікацію про статеві злочини під час війни.

Денісову критикували за надмірну деталізацію у повідомленнях про факти сексуального насилля з боку росіян та публікацію шокових історій. Частина тих історій, які вже оприлюднила уповноважена Верховної Ради з прав людини, стосується неповнолітніх. Денісовій закидають й інші порушення етики.  

Фото: Людмила Денісова/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1143
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду