Роспропаганда готує росіян до поразки у війні та капітуляції – ЦПД

Роспропаганда готує росіян до поразки у війні та капітуляції – ЦПД

19 Травня 2022
978
19 Травня 2022
12:31

Роспропаганда готує росіян до поразки у війні та капітуляції – ЦПД

978
Центр протидії дезінформації: Перебудова стратегії роспропаганди спричинена останніми подіями на фронтах.
Роспропаганда готує росіян до поразки у війні та капітуляції – ЦПД
Роспропаганда готує росіян до поразки у війні та капітуляції – ЦПД

Центр протидії дезінформації при РНБО повідомляє, що російські пропагандисти взяли «оперативну паузу» для перебудови стратегії ведення інформаційної війни проти України.

Як пише ЦПД, перебудова стратегії роспропаганди спричинена останніми подіями на фронтах:

  • зупинка наступу ворога майже за усіма напрямками;
  • надання Україні важкого озброєння;
  • евакуація захисників Маріуполя з «Азовсталі»;

«Всі ці фактори не сприяють окупантам у загарбанні українських територій. Та не зважаючи на військові поразки, роспропаганда вимушена щоденно спілкуватись з аудиторією, яка і надалі чекає "перемог". Розуміючи, що на фоні воєнних невдач медійні історії про "біолабораторії" та "радіоактивний попіл" перестають працювати, пропагандистські медіа почали перебудовувати стратегію та готувати росіян до "неочікуваних підсумків": поразки у війні та капітуляції», – пише ЦПД.

ЦПД зазначає, що аргументом на користь цього є медійне затишшя у прокремлівських ЗМІ та капітуляційна риторика їхніх «експертів».

24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабний наступ проти України, ЗСУ та тероборона відбивають атаки російської армії. Росіяни обстрілюють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст та цілеспрямовано вбивають цивільне населення, зокрема дітей та жінок. Воєнні злочини росіян можуть бути кваліфіковані як геноцид українського народу.

Україна звернулася до суду в Гаазі з проханням розслідувати злочини війни, скоєні Росією. Головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан вже розпочав роботу в Україні.

Після поразки на півночі України росіяни перекинули свої війська на схід, намагачись захопити всю територію Донецької та Луганської областей, закріпитися в Херсонській та наступати в Миколаївській областях. У середині травня ЗСУ розпочали контрнаступ у Харківській області, окремі райони області повністю звільнені від окупантів.

Станом на 19 травня, за даними Генштабу, ЗСУ ліквідували понад 28 тисяч російських військовослужбовців, приблизно 1000 взяли у полон. Також росіяни зазнали великих втрат у бронетехніці, літаках та гелікоптерах. 

Фото: Генеральний штаб ЗСУ/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
978
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду