МКІП закликало іноземні медіа не брати участі в заходах роспропаганди у Маріуполі

МКІП закликало іноземні медіа не брати участі в заходах роспропаганди у Маріуполі

19 Травня 2022
832
19 Травня 2022
10:57

МКІП закликало іноземні медіа не брати участі в заходах роспропаганди у Маріуполі

832
МКІП: Із 18 по 21 травня на окупованій території Маріуполя ворог організовує так званий «престур».
МКІП закликало іноземні медіа не брати участі в заходах роспропаганди у Маріуполі
МКІП закликало іноземні медіа не брати участі в заходах роспропаганди у Маріуполі

Міністерство культури та інформаційної політики закликало іноземні медіа утриматися від участі в російських пропагандистських заходах на території України.

МКІП із посиланням на військову розвідку повідомляє, що Росія намагається залучити іноземні ЗМІ до створення нових фейків та маніпуляцій про війну в Україні.

Зокрема, із 18 по 21 травня на окупованій території Маріуполя ворог організовує так званий «престур». До участі в «престурі» міністерство оборони Росії намагається залучити представників засобів масової інформації з Франції, США, ФРН, Японії, Греції, КНР, Білорусі, Індії, Венесуели, Болгарії та ОАЕ.

«Таким чином, окупанти мають намір звинуватити Україну в своїх злочинах: в руйнуванні міста та масових вбивствах мирних жителів. Аби викласти все в реалістичну картинку, росіяни завезли до Маріуполя уламки українських боєприпасів, зібраних з окупованих районів Донецької області. Крім того, задіяли людей, які гратимуть роль "місцевих очевидців" Донецька та Горлівки», – повідомляє МКІП.

Міністерство наголошує, що проведення таких заходів для іноземних медіа на тимчасово окупованих територіях є спробою російських пропагандистів створити маніпулятивну картинку подій в Україні для внутрішньої та зовнішніх аудиторій. 

«Міністерство культури та інформаційної політики категорично засуджує наміри окупантів спотворити реальну ситуацію для представників іноземних медіа, а також саму можливість участі журналістів у цьому театрі російської пропаганди.  Зазначаємо, що перетин державного кордону чи лінії розмежування, перебування та будь-яка діяльність медіа, зокрема іноземних, на окупованих територіях регулюється законодавством України та міжнародним правом. Тому участь іноземних журналістів у будь-яких прес-турах на території України має відбуватися лише згідно з чинним законодавством України».

МКІП рішуче закликає усі іноземні медіа утриматися від участі в будь-яких пропагандистських заходах Росії, особливо на тимчасово окупованих територіях. 

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
832
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду