detector.media
19.05.2022 12:31
Роспропаганда готує росіян до поразки у війні та капітуляції – ЦПД
Роспропаганда готує росіян до поразки у війні та капітуляції – ЦПД
Центр протидії дезінформації: Перебудова стратегії роспропаганди спричинена останніми подіями на фронтах.

Центр протидії дезінформації при РНБО повідомляє, що російські пропагандисти взяли «оперативну паузу» для перебудови стратегії ведення інформаційної війни проти України.

Як пише ЦПД, перебудова стратегії роспропаганди спричинена останніми подіями на фронтах:

«Всі ці фактори не сприяють окупантам у загарбанні українських територій. Та не зважаючи на військові поразки, роспропаганда вимушена щоденно спілкуватись з аудиторією, яка і надалі чекає "перемог". Розуміючи, що на фоні воєнних невдач медійні історії про "біолабораторії" та "радіоактивний попіл" перестають працювати, пропагандистські медіа почали перебудовувати стратегію та готувати росіян до "неочікуваних підсумків": поразки у війні та капітуляції», – пише ЦПД.

ЦПД зазначає, що аргументом на користь цього є медійне затишшя у прокремлівських ЗМІ та капітуляційна риторика їхніх «експертів».

24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабний наступ проти України, ЗСУ та тероборона відбивають атаки російської армії. Росіяни обстрілюють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст та цілеспрямовано вбивають цивільне населення, зокрема дітей та жінок. Воєнні злочини росіян можуть бути кваліфіковані як геноцид українського народу.

Україна звернулася до суду в Гаазі з проханням розслідувати злочини війни, скоєні Росією. Головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан вже розпочав роботу в Україні.

Після поразки на півночі України росіяни перекинули свої війська на схід, намагачись захопити всю територію Донецької та Луганської областей, закріпитися в Херсонській та наступати в Миколаївській областях. У середині травня ЗСУ розпочали контрнаступ у Харківській області, окремі райони області повністю звільнені від окупантів.

Станом на 19 травня, за даними Генштабу, ЗСУ ліквідували понад 28 тисяч російських військовослужбовців, приблизно 1000 взяли у полон. Також росіяни зазнали великих втрат у бронетехніці, літаках та гелікоптерах. 

Фото: Генеральний штаб ЗСУ/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY