У Верховній Раді ліквідували фракцію «ОПЗЖ»

У Верховній Раді ліквідували фракцію «ОПЗЖ»

12 Травня 2022
1125
12 Травня 2022
13:41

У Верховній Раді ліквідували фракцію «ОПЗЖ»

1125
Раніше парламент ухвалив закон щодо заборони в Україні діяльності проросійських партій.
У Верховній Раді ліквідували фракцію «ОПЗЖ»
У Верховній Раді ліквідували фракцію «ОПЗЖ»

У Верховній Раді офіційно перестала існувати група «Платформа за життя та мир» – колишня «Опозиційна платформа – За життя». Про це повідомляє кореспондент «Української правди».

Про розпуск групи «ПЗЖМ» оголосили в парламенті.

Парламентська фракція «ОПЗЖ» складалася з 44 нардепів. Після 24 лютого, коли розпочалося повномасштабне вторгнення Росії в Україну, зі складу цієї фракції почали виходити окремі депутати. Повідомлялось, що заяви на вихід з фракції «ОПЗЖ» написали Вадим Столар, Ігор Абрамович, Тетяна Плачкова, Олександр Фельдман.

Пізніше 25 нардепів створили свою депутатську групу «Платформа за життя та мир».  14 квітня фракція «ОПЗЖ» припинила роботу у парламенті.

15 березня Верховна Рада позбавила Іллю Киву мандату народного депутата. Кива був обраний до парламенту від цієї проросійської партії. Підозрюваний у держзраді Кива втік до РФ, де попросив диктатора Путіна надати йому «політичний притулок».

Разом із тим одного з лідерів «ОПЗЖ», Віктора Медведчука, підозрюваного у держзраді, можуть позбавити мандата нардепа після вироку суду або у випадку, коли він сам напише заяву про складання повноважень.

3 травня Верховна Рада ухвалила закон щодо заборони в Україні діяльності проросійських партій.

Мета закону – захист незалежності і суверенітету України від політичних сил, діяльність яких має характер колабораціонізму і спрямована на повалення  державного ладу, знищення і підміну національної ідентичності її громадян. 

У березні 2022 року президент Володимир Зеленський підписав закони про кримінальну відповідальність колаборантів.

Фото: Юрій Бойко/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1125
Читайте також
18.04.2022 15:00
Галина Петренко
«Детектор медіа»
7 575
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду