Грозєв: В оточенні Путіна хочуть смерті диктатора, є запис розмови олігархів

Грозєв: В оточенні Путіна хочуть смерті диктатора, є запис розмови олігархів

6 Травня 2022
8956
6 Травня 2022
10:14

Грозєв: В оточенні Путіна хочуть смерті диктатора, є запис розмови олігархів

8956
Христо Грозєв: В оточенні Путіна зараз активно чи пасивно обмірковують, як посприяти його смерті.
Грозєв: В оточенні Путіна хочуть смерті диктатора, є запис розмови олігархів
Грозєв: В оточенні Путіна хочуть смерті диктатора, є запис розмови олігархів

Журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв заявив, що близьке оточення  Володимира Путіна бажає смерті російського диктатора. Про це Грозєв сказав в інтерв'ю Дмитру Гордону.

«Нещодавно ми з колегами слухали запис розмови одного дуже близького до Путіна олігарха, який іншому олігарху розповідає, що краще, щоб він помер від цього (ну, там називає якусь передбачувану хворобу), бо він нас знищив, він знищує Україну, він знищує Росію. Ось вони як думають. І це так і є», – стверджує Грозєв.

На думку журналіста, в оточенні Путіна зараз активно чи пасивно обмірковують, як посприяти його смерті.

«Чи знайдуться люди? Кожен генерал чи полковник, у якого племінник помирає чи пропадає, стає потенційно таким», – сказав Грозєв.

За словами журналіста, багато наближених до Путіна нібито не очікували, що війна, яку розв'язав лідер РФ, пошириться на всю Україну. Мовляв, думали, що все обмежиться Донбасом, тож втрати, які зазнає у цій війні Росія, не були узгоджені з олігархами та високопосадовими військовими.

24 лютого 2022 року Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ та тероборона відбивають атаки російської армії. Росіяни обстрілюють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст та цілеспрямовано вбивають цивільне населення, зокрема дітей та жінок. Воєнні злочини росіян можуть бути кваліфіковані як геноцид українського народу.

Україна звернулася до суду в Гаазі з проханням розслідувати злочини війни, скоєні Росією. Головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан вже розпочав роботу в Україні.

Після поразки на півночі України росіяни перекинули свої війська на схід, намагаються захопити всю територію Донецької та Луганської областей, закріпитися в Херсонській та наступати в Миколаївській та Харківській областях.

Головні новини про російське вторгнення — за тегом.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8956
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду