Bellingcat: Путін провів чистку в ФСБ

Bellingcat: Путін провів чистку в ФСБ

11 Квітня 2022
2039
11 Квітня 2022
08:19

Bellingcat: Путін провів чистку в ФСБ

2039
Христо Грозєв: Сподіваюсь, що найближчим часом зможемо опублікувати щось конкретніше про долю цих людей.
Bellingcat: Путін провів чистку в ФСБ
Bellingcat: Путін провів чистку в ФСБ

Журналіст-розслідувач, керівник Bellingcat Христо Грозєв повідомив, що російський диктатор Володимир Путін провів чистку серед співробітників ФСБ через невдачі під час війни проти України.

«Можу сказати, що під чистку потрапила значна частина – 150 офіцерів. Якщо вони не заарештовані, то точно не працюють вже у ФСБ. Чистка точно пройшла. Сподіваюсь, що через декілька днів зможемо опублікувати щось конкретніше про долю цих людей», – заявив Грозєв в етері каналу «Популярная политика».

За даними Bellingcat, до СІЗО відправили колишнього керівника 5-ої служби ФСБ генерал-полковника Сергія Бесєду.

Також Bellingcat спільно з виданням The Insider найближчим часом опублікує розслідування про масштаби фінансування Кремлем проросійських політиків в Україні.

24 лютого 2022 року Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ та тероборона відбивають атаки російської армії. Росіяни обстрілюють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст та цілеспрямовано вбивають цивільне населення, зокрема дітей та жінок. Воєнні злочини росіян можуть бути кваліфіковані як геноцид українського народу.

Україна звернулася до суду в Гаазі з проханням розслідувати скоєні Росією злочини війни. Головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан вже розпочав роботу в Україні.

Головні новини про російське вторгнення — за тегом.

«Детектор медіа» у режимі реального часу збирає та документує хроніки кремлівської дезінформації навколо військового наступу на Україну.

Фото: Gavin M. Roy/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2039
Читайте також
10.04.2022 11:31
Отар Довженко
«Детектор медіа»
4 330
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду