detector.media
19.04.2022 16:24
«Памфір» Дмитра Сухолиткого-Собчука покажуть у Каннах
«Памфір» Дмитра Сухолиткого-Собчука покажуть у Каннах
«Двотижневик режисерів» триватиме з 18 по 27 травня.

Стрічку «Памфір» режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука покажуть в рамках «Двотижневика режисерів» – незалежної секції, яка проходить паралельно Каннському кінофестивалю. Загалом у програмі 23 фільми.

«Памфір» створено у копродукції України, Франції, Польщі та Чилі. Це історія про хорошого сім’янина, який звертає з чесного шляху заради своєї сім’ї.

Ролі у фільмі виконали Олександр Яцентюк, Соломія Кирилова, Станіслав Потяк, Мирослав Маковійчук, Олена Хохлаткіна, Іван Шаран.

Дебютну ігрову повнометражну стрічку Дмитра Сухолиткого-Собчука знімали в Карпатах та на Буковині з жовтня 2020 року по лютий 2021 року. Серед локацій – більше десяти населених пунктах Чернівецької та Івано-Франківської областей.

Реліз фільму запланований на 2022 рік.

Кінопроєкт фільму «Памфір» став переможцем 11 пітчингу Держкіно. Також на етапі препродакшну отримав фінансову підтримку від Українського культурного фонду. 

Сценарій стрічки розроблено в міжнародних сценарних майстернях TorinoFilmLab (Script & Pitch) 2016 і MIDPOINT Intensive 2017. Проєкт було відібрано до Cinéfondation Residence Каннського міжнародного кінофестивалю. Фільм отримав фінансування від швейцарського фонду Visions Sud Est у розмірі 50 тисяч швейцарських франків (майже 1,4 млн грн), європейського фонду Hubert Bals Fund (53 тисячі євро), а також французького національного центру кіно CNC Aide aux cínemas du monde.

23 березня 2021 року стало відомо, що зйомки фільму завершені

Ілюстрація: quinzaine-realisateurs.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY