Байден назвав Путіна воєнним злочинцем

Байден назвав Путіна воєнним злочинцем

17 Березня 2022
1362
17 Березня 2022
09:11

Байден назвав Путіна воєнним злочинцем

1362
Досі американська адміністрація уникала використовувати цю фразу.
Байден назвав Путіна воєнним злочинцем
Байден назвав Путіна воєнним злочинцем

Президент США Джо Байден уперше назвав президента Росії Володимира Путіна воєнним злочинцем.

У середу, 16 березня, розмовляючи з журналістами після заходу в Білому домі,  Байден відповів журналістові: «Я вважаю, що він воєнний злочинець».

Як зазначає ВВС, досі американська адміністрація уникала використовувати цю фразу, зокрема, коли журналісти запитували про це прямо.

Раніше держсекретар Ентоні Блінкен заявив, що США активно намагаються визначити, чи російські сили навмисно цілять проти цивільних.

Речник російського диктатора Дмитро Пєсков назвав слова президента Байдена  «неприпустимими».

15 березня Сенат США одноголосно проголосував за визнання Путіна воєнним злочинцем.

17 березня 2021 року президент  Байден під час інтерв'ю ABC News ствердно відповів на запитання ведучого, чи вважає він Путіна вбивцею.  

24 лютого 2022 року Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ та тероборона відбивають атаки російської армії. Росіяни обстрілюють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст та вбивають цивільне населення.

Україна звернулася до суду в Гаазі з проханням розслідувати скоєні Росію злочини війни. Головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан вже розпочав роботу в Україні.

Головні новини про російське вторгнення — за тегом.

«Детектор медіа» у режимі реального часу збирає та документує хроніки кремлівської дезінформації навколо військового наступу на Україну.

Фото: The White House/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1362
Читайте також
24.06.2023 09:00
Олексій Мустафін
для «Детектора медіа»
2 103
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду