detector.media
17.03.2022 09:11
Байден назвав Путіна воєнним злочинцем
Байден назвав Путіна воєнним злочинцем
Досі американська адміністрація уникала використовувати цю фразу.

Президент США Джо Байден уперше назвав президента Росії Володимира Путіна воєнним злочинцем.

У середу, 16 березня, розмовляючи з журналістами після заходу в Білому домі,  Байден відповів журналістові: «Я вважаю, що він воєнний злочинець».

Як зазначає ВВС, досі американська адміністрація уникала використовувати цю фразу, зокрема, коли журналісти запитували про це прямо.

Раніше держсекретар Ентоні Блінкен заявив, що США активно намагаються визначити, чи російські сили навмисно цілять проти цивільних.

Речник російського диктатора Дмитро Пєсков назвав слова президента Байдена  «неприпустимими».

15 березня Сенат США одноголосно проголосував за визнання Путіна воєнним злочинцем.

17 березня 2021 року президент  Байден під час інтерв'ю ABC News ствердно відповів на запитання ведучого, чи вважає він Путіна вбивцею.  

24 лютого 2022 року Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ та тероборона відбивають атаки російської армії. Росіяни обстрілюють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст та вбивають цивільне населення.

Україна звернулася до суду в Гаазі з проханням розслідувати скоєні Росію злочини війни. Головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан вже розпочав роботу в Україні.

Головні новини про російське вторгнення — за тегом.

«Детектор медіа» у режимі реального часу збирає та документує хроніки кремлівської дезінформації навколо військового наступу на Україну.

Фото: The White House/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY