Путін став жертвою власної пропаганди — ЗМІ

Путін став жертвою власної пропаганди — ЗМІ

20 Березня 2022
3646
20 Березня 2022
11:34

Путін став жертвою власної пропаганди — ЗМІ

3646
BBC News та DW опублікували матеріали про можливі причини ізоляції президента РФ.
Путін став жертвою власної пропаганди — ЗМІ
Путін став жертвою власної пропаганди — ЗМІ

Чому президент Росії Володимир Путін надає перевагу лише довгим столам під час переговорів і робочих зустрічей та в якому інформаційному просторі він існує? Відповідь на це шукають журналісти BBC News та DW.

Сайт BBC News із посиланням на дані західної розвідки пише, що Путін застряг у замкнутому світі, який створив сам, та слухає лише «істинно віруючих» у свої ідеї. 

«Він став жертвою власної пропаганди в тому сенсі, що слухає тільки певну кількість людей і блокує все інше. Це надає йому дивний погляд на світ. Ризик — це те, що називається "груповим мисленням", коли кожен зміцнює свою думку. Якщо він жертва групи, думаю, нам потрібно знати, що це за група», — сказав професор психології Адріан Фернхем.

Журналісти сайту DW перевірили, «Чи може бути Путін психічно хворим?». Для цього вони звернулися до психотерапевтів.

Як випливає з відеоматеріалу, схильність Путіна проводити переговори за столом довжиною сім метрів та обмеження контактів із людьми має своє пояснення. Путін, вважають фахівці, боїться заразитися вірусними чи іншими хворобами.

Ознак серйозних психічних патологій опитані DW фахівці не виявили. Втім, кажуть вони, щоб поставити точний діагноз Путіну, потрібно, щоб президент РФ наважився прийти на особистий прийом до психіатра. І не один раз, рекомендують вони.

Нагадаємо, Росія надала неадекватну відповідь Гаазі щодо рішення Міжнародного суду ООН негайно припинити вторгнення РФ в Україну. Рішення є обов'язковим до виконання Росією згідно з міжнародним правом. Його ухвалили 13 голосами проти двох, «проти» голосували Росія та Китай. 

Кремль в особі Дмитра Пєскова заявив, що Росія не буде виконувати рішення Міжнародного суду ООН з вимогою припинити війну в Україні.

«Ми не можемо взяти це рішення до уваги. Міжнародний суд має таке поняття, як "згода сторін". Тут жодної згоди бути не може… Це те, що ми не можемо взяти до уваги», – сказав Пєсков.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3646
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду