Організація Харчишина  віддасть «російське роялті» українським виконавцям

Організація Харчишина віддасть «російське роялті» українським виконавцям

15 Березня 2022
1767
15 Березня 2022
20:38

Організація Харчишина віддасть «російське роялті» українським виконавцям

1767
Також українські виконавці отримають допомогу від міжнароджної організації CISAC, членом якої є УААСП.
Організація Харчишина  віддасть «російське роялті» українським виконавцям
Організація Харчишина  віддасть «російське роялті» українським виконавцям

Громадська організація «Українське агентство з авторських та суміжних прав» (УААСП) розриває міжнародну угоду з російською організацією колективного управління «Российское Авторское Общество» (РАО) в односторонньому порядку. Про це повідомив очільник організації Валерій Харчишин.

Тепер жоден російський виконавець не отримає роялті з українського ринку. За словами Валерія, це понад 7 мільйонів гривень.

«Ви їх не побачите. Усі ці роялті ми розподілимо поміж українськими авторами», - сказав він. Для цього всі виконавці, які мають угоди УААСП, повинні написати заяву. Першочергово Валерій радить зробити це тим авторам, які зараз захищають Україну. Також УААСП готується розподілити та виплатити перший транш допомоги від конфедерації CISAC, яка становить 100 000 євро.

«Окрім того, ми продовжуємо звертатися до міжнародних ОКУ з ініціативою про розірвання подібних угод та вплив на конфедерацію CISAC з метою скасування членства двом окупантським ОКУ», - додав Харчишин.

Нагадаємо, громадська організація УААСП підписала меморандум із Незалежною асоціацією мовників України, Atlas Weekend та Zaxidfest щодо виплат авторської винагороди у 2022 році.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1767
Читайте також
09.06.2023 15:00
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 895
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду