Права на телетрансляцію фільму «Черкаси» продали в Чехію — гроші перерахують ЗСУ

Права на телетрансляцію фільму «Черкаси» продали в Чехію — гроші перерахують ЗСУ

7 Березня 2022
1531
7 Березня 2022
13:45

Права на телетрансляцію фільму «Черкаси» продали в Чехію — гроші перерахують ЗСУ

1531
Держкіно закликало міжнародні медіа купувати права на українське кіно, тим самим підтримувати українську армію.
Права на телетрансляцію фільму «Черкаси» продали в Чехію — гроші перерахують ЗСУ
Права на телетрансляцію фільму «Черкаси» продали в Чехію — гроші перерахують ЗСУ

Державне агентство України з питань кіно 7 березня повідомило, що права на телетрансляцію фільму «Черкаси» продали в Чехію. Кошти за цей контракт вирішили передати на підтримку Збройних Сил України.

«Команда стрічки "Черкаси" продала права на телетрансляцію фільму в Чехію. За спільним рішенням виробника фільму, Держкіно та міжнародного дистрибьютора FILM.UA Group вся сума контракту буде перерахована на підтримку захисників України. А наші сусіди зможуть побачити з чого розпочалася ця кривава загарбницька війна у 2014 році», — розповіли в Держкіно та закликали міжнародні медіа купувати права на українське кіно, тим самим підтримувати українську армію.

За сюжетом стрічки, мінний тральщик «Черкаси» разом із іншими українськими кораблями заблокований у бухті озера Донузлав – шлях до моря перекритий затопленими суднами російського флоту. Здається, вижити в цій пастці неможливо, тому українські кораблі починають здаватися російському агресору. І тільки тральщик «Черкаси» протягом трьох тижнів продовжує чинити опір окупантам та стає єдиним із дев'яти кораблів, який не спустив державний прапор України.

Консультантом при створенні фільму виступив реальний командир тральщика Юрій Федаш, а до акторського складу увійшли моряки, які тримали оборону на кораблі, серед них – рульовий тральщика «Черкаси» Володимир Бойко та моряк Михайло Воскобойнік. Головні ролі у картині виконали: Євген Ламах («Крути 1918»), Роман Семисал («Кіборги»), Дмитро Сова («Сувенір із Одеси», «Дві матері»), Олег Щербина та інші.

Стрічка є копродукцією України та Польщі. Кінопроєкт «Черкаси» став одним із переможців 9-го конкурсного відбору Держкіно. Понад 40% коштів (бюджет складає близько 40 млн грн) надала держава. Зйомки стрічки розпочалися в квітні 2017 року і проходили в Очакові, Одесі та невеличкому селі Чернігівської області.

Прем'єра драми відбулася на Одеському міжнародному кінофестивалі, де було показано фестивальну версію, яка є коротшою за прокатну (режисерську). Виробники фільму – українська MKK film service та польська «Інтер медіа». Продюсери – Ірина Клименко, Марта Лотиш. В український прокат Черкаси вийшли 27 лютого 2020 року, у повторний — 2 липня. 14 жовтня 2020 року «1+1» показав телепрем’єру драми «Черкаси».

Фото: Держкіно 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1531
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду