США провели «урок історії» для Путіна: порівняли розвиток середньовічних Києва та Москви

США провели «урок історії» для Путіна: порівняли розвиток середньовічних Києва та Москви

22 Лютого 2022
2262
22 Лютого 2022
16:31

США провели «урок історії» для Путіна: порівняли розвиток середньовічних Києва та Москви

2262
США порівняли умовний розвиток Києва та Москви у X-XII cтоліттях.
США провели «урок історії» для Путіна: порівняли розвиток середньовічних Києва та Москви
США провели «урок історії» для Путіна: порівняли розвиток середньовічних Києва та Москви

Посольство США в Україні після «історичної лекції» Володимира Путіна, яка була насичена наративами російської пропаганди щодо України, опублікувало колаж з порівняльним розвитком середньовічних Києва та Москви.

21 лютого під час телезвернення до росіян Путін понад годину розповідав свою версію історії України та взаємовідносин із Заходом, його промова була насичена наративами російської пропаганди, образами та претензіями.

Зокрема, Путін знову відмовив Україні у власній історії та державності, мовляв, вона виникла унаслідок «розпаду історичної Росії» і нібито знаходиться під повним «зовнішнім управлінням». Революцію гідності у 2014 році Путін знову назвав «державним переворотом», а вступ України до НАТО – «прямою загрозою безпеці Росії».

Також Путін повторив свою стару тезу про «ошукану» Росію, якій буцімто обіцяли не розширювати НАТО за рахунок країн колишнього Варшавського блоку і СРСР.

Посольство США опублікувало колаж, який порівнює умовний розвиток Києва та Москви у X-XII cтоліттях. Коментарів до допису посольство не залишило, однак вочевидь, колаж є реакцією на останні заяви Путіна.

У липні 2021 року Путін опублікував на сайті Кремля статтю українською та російською мовами «Про історичну єдність росіян та українців».

Приводом для «ґрунтовного аналізу» Путіним історії України став законопроєкт президента України Володимира Зеленського про корінні народи України, який на думку російського керманича є «абсолютно неприйнятним і таким, що нагадує теорію і практику нацистської Німеччини». В законі як корінний народ не згадуються навіть українці, проте Путін закцентував увагу саме на тому, що до корінних народів не віднесли росіян.

21 лютого 2022 року Путін під час звернення до росіян визнав «незалежність» маріонеткових терористичних утворень «ДНР» і «ЛНР».

Після цього ватажки бойовиків Денис Пушилін та Леонід Пасічник підписали «договори» з Росією про дружбу та співпрацю. 

Також Путін доручив Міноборони Росії офіційно ввести війська на окуповані території Донецької і Луганської області України для «підтримання миру».

Україна порушила кримінальну справу через визнання Росією «ДНР» та «ЛНР».

Визнання Росією терористичних утворень відбулось на тлі повідомлень західних країн про підготовку Росією масштабного вторгнення до України.

Колаж: U.S. Embassy Kyiv Ukraine/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2262
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду