YouTube вдруге за два тижні заблокував акаунт Першого незалежного

YouTube вдруге за два тижні заблокував акаунт Першого незалежного

16 Лютого 2022
2094
16 Лютого 2022
14:34

YouTube вдруге за два тижні заблокував акаунт Першого незалежного

2094
Канал вже переїхав на інший акаунт.
YouTube вдруге за два тижні заблокував акаунт Першого незалежного
YouTube вдруге за два тижні заблокував акаунт Першого незалежного

Вдруге за два тижні відеоплатформа YouTube заблокувала акаунт канала Перший незалежний, що належить нардепу від «ОПЗЖ» Нестору Шуфричу.

Про минуле блокування стало відомо 4 лютого. Тоді був заблокований також акаунт іншого каналу Шуфрича – UkrLive. Канали тоді переїхали на резервні акаунти – трансляції були доступні тут і тут.

Наразі UkrLive продовжує роботу, а Перший незалежний веде трансляцію вже з іншого акаунту, який був створений 8 лютого, а перше відео на ньому з'явилось вночі 16 лютого.

28 грудня 2021 року президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо санкцій проти компаній-власників Першого незалежного та UkrLive.

Санкції строком на п’ять років запроваджені проти ТОВ «Медіахолдинг Новини», створеного співробітниками закритих каналів Медведчука, ТОВ «Тайм Медіа» та ТОВ «Телепростір». Компанії пов’язані з нардепами Нестором Шуфричем та Тарасом Козаком.

На каналах назвали санкції тиском та «спробою придушити будь-яку альтернативну думку».

Читайте також:

В Україні з лютого 2021 року рішенням РНБО заблоковані канали, які перебувають у сфері впливу Медведчука: «112 Україна», NewsOne та ZiK.

У лютому 2021 року команда закритих каналів заснувала новий мовник – Перший незалежний. Однак з незрозумілих причин Перший незалежний припинив мовлення на супутнику після години ефіру.

У листопаді Нестор Шуфрич купив за чотири мільйони гривень у медіаменеджера Владислава Багінського канал UkrLive, якого джерела «Детектора медіа» на медіаринку називають «людиною Єгора Бенкендорфа».

UkrLive у 2018 році запустили тогочасні власники 4 каналу Андрій Кісера та Андрій Мисик, соратники львівського політика Дмитра Добродомова. До середини вересня 2021 року власником каналу був Максим Варламов – юрист і медіаменеджер, який також був співвласником 4 каналу. В середині вересня Варламов вийшов і з 4 каналу, і з UkrLive – новим бенефіціаром останнього став Багінський.

Після того, як UkrLive купив Нестор Шуфрич, мовник деякий транслював на супутнику ефір Першого незалежного під логотипом UkrLive.

Скільки каналів лишилося в орбіті Медведчука і чим вони різняться – в матеріалі «Детектора медіа».

Ілюстрація: Перший незалежний

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2094
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду