Instagram видалив допис «Букв» із коментарем представника «Азова»

Instagram видалив допис «Букв» із коментарем представника «Азова»

19 Березня 2022
4861
19 Березня 2022
18:35

Instagram видалив допис «Букв» із коментарем представника «Азова»

4861
Instagram написав, що видалив допис через порушення стандартів спільноти. Редакція стверджує, що в допис не порушував політики соцмережі.
Instagram видалив допис «Букв» із коментарем представника «Азова»
Instagram видалив допис «Букв» із коментарем представника «Азова»

Соціальна мережа Instagram 19 березня видалила з акаунту видання «Букви» допис із коментарем командира другого батальйону полку «Азов-Київ» Дмитра Кухарчука.

«"Букви" опублікували коментар Дмитра Кухарчука щодо заяв Олексія Арестовича про “неможливість військового вирішення” ситуації в Маріуполі, де бійці окремого загону спеціального призначення Національної гвардії України “Азов” спільно з підрозділами 36 бригади морської піхоти ВМС ЗСУ тримають оборону проти російських загарбників», — розповіла редакція та додала, що в коментарі йшлося саме про Арестовича.

Instagram написав, що видалив допис через порушення стандартів спільноти, зокрема, щодо «жорстокості або небезпечних організацій».

«У наведених словах Дмитра Кухарчука не було ані побажання смерті Олексію Арестовичу, ані погроз щодо заподіяння йому шкоди, ані закликів до чогось подібного — лише констатація ситуації, в якій населення та захисники Маріуполя перебувають уже понад 3 тижні», — заявили в «Буквах».

Редакція стверджує, що в дописі не було порушено політику Instagram.

«Ми вважаємо, що застосування тих стандартів, які є адекватними умовам мирного часу та відсутності постійної загрози життю та здоров’ю, наразі є абсолютно неактуальними та дискримінаційними в умовах постійного стресу, в яких перебувають українці протягом кількох тижнів поспіль, а подекуди ці стандарти стають на заваді об’єктивному висвітленню ситуації, спричиненої російським вторгненням в Україну», — зазначають у виданні.

Нагадаємо, у жовтні 2021 року компанія Facebook внесла щонайменше 986 груп до списку заборонених «мілітаризованих громадських рухів». Внутрішні документи Facebook опублікував The Intercept. У переліку «небезпечних людей та організацій» Facebook щонайменше 15 організацій, пов’язаних з Україною, та троє людей. Всього в списку більше 4000 тисяч прізвищ та назв. Серед організацій категорії «ненависть» є «батальйон Азов», а також ті організації, деякі члени яких були добровольцями «Азова» на початку війни: «Патріоти України» та «Соціал-національна асамблея». До всіх трьох організацій мав стосунок колишній народний депутат України Андрій Білецький, також включений в список небезпечних людей і організацій соцмережі. Разом із ним до списку внесений Ігор Михайленко, колишній боєць «Азова», пізніше — один із засновників «Національного корпусу». Сама організація також включена у список Facebook.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4861
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду