Петро Порошенко повернувся до України

Петро Порошенко повернувся до України

17 Січня 2022
2292
17 Січня 2022
09:15

Петро Порошенко повернувся до України

2292
Об 11:00 у Печерському суді Києва має розпочатись засідання щодо обрання йому запобіжного заходу.
Петро Порошенко повернувся до України
Петро Порошенко повернувся до України

Вранці 17 січня народний депутат та лідер партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко літаком повернувся з Варшави. В аеропорту «Київ» його зустрічають прихильники та журналісти.

Соратники Порошенка закликали зустрічати експрезидента через побоювання, що його затримають. Проте 14 січня у Державному бюро розслідувань повідомили, що чекають на Порошенка в Печерському районному суді об 11:00 – йому мають обрати запобіжний захід у справі про постачання вугілля з окупованих територій.

Раніше Порошенко анонсував, що збирається з’явитись у суді після повернення в Україну, а також зустрітись із генеральною прокуроркою Іриною Венедіктовою.

Під час проходження паспортного контролю до Порошенка підійшов слідчий ДБР, який зачитав йому повістку про виклик до суду. Нардеп демонстративно його ігнорував. Слідчий наголосив, що політика не затримують, а чекають у суді.

Порошенко заявив, що його нібито не допускають на територію України, тому що більше 10 хвилин перевіряють паспорт. Згодом його пропустили.

Нагадаємо, Петро Порошенко виїхав із України 17 грудня 2021-го, після того як ДБР намагалося вручити йому повістку. Нардеп заявляв, що це була запланована поїздка, однак, за даними ДБР, квиток на літак він придбав ввечері того ж дня, вже після інциденту зі слідчими.

20 грудня 2021 року ДБР повідомило Порошенку про підозру в державній зраді та сприянні терористичним організаціям. Водночас підозру йому підписала не генеральна прокурорка Ірина Венедіктова, а її перший заступник. Захист Порошенка наголошує, що це незаконно, та акцентує на тому, що Венедіктова для цього пішла у відпустку на один день, 20 грудня.

Підозра повідомлена в межах справи про схему постачання вугілля з тимчасово окупованих частин Донбасу на суму близько 1,5 мільярда гривень.

Офіс генпрокурора погодив клопотання про арешт Порошенка з можливістю внесення застави у розмірі 1 мільярд гривень. Печерський суд 6 січня 2022 року арештував все майно нардепа.

Фото: пресслужба ДСНС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2292
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду