ДБР заявило, що Порошенко прибув на допит, але пішов за 7 хвилин, не дочекавшись слідчого

ДБР заявило, що Порошенко прибув на допит, але пішов за 7 хвилин, не дочекавшись слідчого

25 Січня 2022
9527
25 Січня 2022
08:33

ДБР заявило, що Порошенко прибув на допит, але пішов за 7 хвилин, не дочекавшись слідчого

9527
Захист нардепа стверджує, що чекали 15 хвилин, а повістку побачили в телеграм-каналах.
ДБР заявило, що Порошенко прибув на допит, але пішов за 7 хвилин, не дочекавшись слідчого
ДБР заявило, що Порошенко прибув на допит, але пішов за 7 хвилин, не дочекавшись слідчого

Державне бюро розслідувань опублікувало інформацію, що народний депутат, лідер «Європейської солідарності» Петро Порошенко 24 січня прибув на допит, але пішов за сім хвилин, не дочекавшись зустрічі зі слідчим.

Обов'язок прибувати за кожною вимогою до органу досудового розслідування, прокурора, слідчого судді, суду покладено на Порошенка в межах запобіжного заходу, обраного 19 січня.

У ДБР розповіли, що нардепа викликали на допит на 16:00, але він прибув із зіпізненням, о 16:07, та був зареєстрований у «Журналі відвідувачів» о 16:11. Тоді ж, за версією Бюро, адвокат Порошенка зателефонував слідчому і повідомив про прибуття.

Слідчий, як кажуть у ДБР, прийшов за чотири хвилини, на той час Порошенко та його адвокати вже пішли. Камери зафіксували, що це сталось о 16:14. Телефоном адвокат не пояснив слідчому, чому вони так швидко пішли.

«Таким чином, підозрюваний Порошенко П.О. та його адвокати прибули із запізненням та знаходилися у приміщенні ДБР близько 7 хвилин. Вони залишили Бюро, достовірно знаючи, що слідчий чекає на них та готовий до зустрічі. Вказані факти можуть розцінюватися як неналежне виконання підозрюваним покладених на нього обов’язків», – зазначили в ДБР.

Адвокат Порошенка Ілля Новіков заявив, що вони з підзахисним чекали слідчого 15 хвилин, але не змогли того знайти. Також, за словами Новікова, вони прибули до ДБР за повісткою, яку побачили в телеграм-каналах і яка була датована 24 січня, тобто днем проведення допиту, що, на думку адвоката, є незаконним.

Також напередодні Ілля Новіков повідомив на брифінгу, що ДБР нібито планує провести 25 січня перехресний допит за участю Петра Порошенка та Віктора Медведчука. У ДБР це заперечують.

Напередодні у ДБР також заявили, що Порошенко не здав закордонний паспорт, його захисники це заперечують.

20 грудня 2021 року Порошенку повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) КК України.

19 січня 2022 року Печерський районний суд Києва обрав Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання та поклав обов’язки, зокрема, здати свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд та в’їзд в Україну. Офіс генпрокурора оскаржив це рішення суду.

Фото: скрін з відео / facebook.com/Ilya.S.Novikov

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9527
Читайте також
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олександр
793 дн. тому
Порохняві виродки навіть особисте зобов'язання виконувати не хочуть. Бо чекають силових методів, щоб далі кукурікати про "тиск на опозицію". Правоохоронці, дійте рішучіше!
Валерий
793 дн. тому
Невже незрозуміло що Барига буде їх водити за ніс?Придурки або саботаж не інакше!!!
Василь
793 дн. тому
Фантазія у ДБР слабкувата. Дибіли, одним словом.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду