Канал «Наш» позивається до Нацради через позапланову перевірку

Канал «Наш» позивається до Нацради через позапланову перевірку

6 Січня 2022
3035

Канал «Наш» позивається до Нацради через позапланову перевірку

3035
У листопаді 2021 року Нацрада призначила перевірки каналу «Наш» через расистські заяви Євгена Мураєва.
Канал «Наш» позивається до Нацради через позапланову перевірку
Канал «Наш» позивається до Нацради через позапланову перевірку

Окружний адміністративний суд Києва (ОАСК) зареєстрував позовну заяву телеканалу «Наш» щодо визнання протиправним та скасування рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про призначення позапланової безвиїзної перевірки каналу.

Як повідомляє пресслужба суду, «Наш» оскаржує рішення Нацради від листопада 2021 року. Зараз суд вирішує питання щодо відкриття провадження за даним адміністративним позовом.

25 листопада 2021 року Нацрада призначила перевірки каналу «Наш» (ТОВ «Наш 365») через расистські заяви Євгена Мураєва в етері мовника. Нацрада мала провести позапланову перевірку каналу «Наш» з 10 по 24 грудня. Перевірка була призначена після звернення «Детектора медіа». 

Потягом 2021 року до ОАСК надійшло понад 20 позовних заяв щодо оскарження рішень Нацради про призначення чи результати позапланових безвиїзних перевірок телеканалу.

Раніше ОАСК також відкрив провадження щодо анулювання ліцензії «Наш 365» за позовом Нацради, яка звернулась до суду на підставі рішення про результати позапланової безвиїзної перевірки.

У рішенні Нацради йшлося про визнання наявності розпалювання національної, расової та релігійної ворожнечі та ненависті у висловлюваннях, що були поширені в ефірі ТОВ «Наш 365».

Фото: НАШ/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3035
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду