«Вільні медіа» заявили, що оскаржать «арешт активів» 5 каналу та Прямого

«Вільні медіа» заявили, що оскаржать «арешт активів» 5 каналу та Прямого

10 Січня 2022
1889
10 Січня 2022
17:39

«Вільні медіа» заявили, що оскаржать «арешт активів» 5 каналу та Прямого

1889
Однак у ДБР стверджують, що бенефіціаром арештованих компаній «НБМ-Запоріжжя» та «Автор-ТВ» станом на 21 грудня 2021 року був саме Петро Порошенко.
«Вільні медіа» заявили, що оскаржать «арешт активів» 5 каналу та Прямого
«Вільні медіа» заявили, що оскаржать «арешт активів» 5 каналу та Прямого

Медіахолдинг «Вільні медіа» заявив, що подає до Апеляційного суду скаргу з вимогою скасувати арешт компаній «НБМ-Запоріжжя» та «Автор-ТВ», які ретранслюють 5 канал та Прямий.

«Всім давно відомо, що Петро Порошенко передав частку у капіталі цих юридичних осіб холдингу "Вільні медіа", засновниками якого є десяток відомих журналістів і народних депутатів… Арешт компаній, які мають прямий стосунок до холдингу "Вільні медіа", є цілковито незаконним, і ми подаємо скаргу до Апеляційного суду з вимогою скасувати рішення судді Бортницької», – говориться в заяві.

Однак у ДБР заявили, що бенефіціарним власником вищезгаданих компаній станом на 21 грудня 2021 року був саме п’ятий президент Петро Порошенко. У Бюро додали, що арешт майна не позбавляє власника права користуватися ним.

Також у ДБР наголосили, що 5 канал та Прямий можуть вільно продовжувати свою роботу та висвітлювати актуальні для країни питання.

6 січня партія «Європейська солідарність» заявила, що суд арештував «активи 5 каналу та Прямого каналу». Пізніше стало відомо, що це компанії «НБМ-Запоріжжя» та «Автор-ТВ».  

«НБМ-Запоріжжя» є місцевим мовником і транслює 5 канал у Запоріжжі. Компанія «Автор-ТВ» мовить у Кам’янському Дніпропетровської області.

У реєстрі єдиним засновником компанії «Автор-ТВ» зазначена телерадіокомпанія НБМ, а кінцевим бенефіціаром — Петро Порошенко. Втім кінцевим бенефіціаром самої НБМ у реєстрі зазначена Уляна Фещук. Аналогічна ситуація у компанії «НБМ-Запоріжжя», яка є дочірнім підприємством НБМ.

Адвокат Порошенка Ігор Головань пояснив згадку в реєстрі імені п'ятого президента тим, що «кінцевий бенефіціарний власник може змінюватися з певним запізненням від дати зміни власника».

У ДБР заявили, що інформація про арешт активів телеканалів не відповідає дійсності.

Нагадаємо, Петро Порошенко продав юридичні особи Прямого і 5 каналу компанії «Вільні медіа» 5 листопада 2021 року.

Фото: Rae Allen/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1889
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду