МВС видалило Порошенка з бази розшуку та пояснило чому

МВС видалило Порошенка з бази розшуку та пояснило чому

18 Січня 2022
3295
18 Січня 2022
09:18

МВС видалило Порошенка з бази розшуку та пояснило чому

3295
Напередодні нардеп повернувся до України та з'явився в Печерському суді.
МВС видалило Порошенка з бази розшуку та пояснило чому
МВС видалило Порошенка з бази розшуку та пояснило чому

Міністерство внутрішніх справ України видалило народного депутата, лідера партії «Європейська солідарність» Петра Порошенка з бази розшуку.

До цього Порошенка оголошували в розшук як особу, яка переховується від органів досудового розслідування. Згідно з базою МВС, Порошенко «зник» 24 грудня 2021 року.

У МВС пояснили, що підставою для внесення відомостей до системи стали ухвала Печерського районного суду Києва від 24 грудня 2021 року щодо затримання Порошенка та постанова ГСУ ДБР від того ж дня про оголошення нардепа в розшук.

«Петро Порошенко був оголошений у розшук за запитом ДБР. Відповідна інформація 14 січня була розміщена в інформаційно-пошуковій системі на виконання ухвали суду і постанови слідчих Державного бюро розслідувань. Сьогодні, 17 січня, вона була видалена.

Станом на 18:00 17 січня від ініціатора не надходило звернень щодо відміни оголошення особи у розшук, як це передбачено чинним законодавством. Утім, зважаючи на те, що сьогодні Петро Порошенко прибув на засідання Печерського районного суду м. Києва, інформація про його розшук видалена», – заявили в МВС.

17 січня Петро Порошенко повернувся до України. Печерський райсуд Києва того ж дня мав обрати йому запобіжний захід у справі про постачання вугілля з окупованих територій. Прокуратура просить суд арештувати Порошенка на два місяці з альтернативою застави в 1 млрд гривень. Засідання перенесли на 14:00 19 січня.

Фото: МВС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3295
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду