detector.media
08.01.2022 16:31
В Україні штрафуватимуть за дискримінацію і сексизм
В Україні штрафуватимуть за дискримінацію і сексизм
Набули чинності зміни до Закону «Про рекламу».

Набув чинності Закон «Про внесення змін до Закону України "Про рекламу" щодо протидії дискримінації за ознакою статі». Згідно документу на сайті Верховної Ради, у креативі впроваджено принцип розмаїтості. 

Він поширюється на текст та на зображення. Під цю норму закону підпадають раса, колір шкіри, політичні, релігійні та інші переконання, стать, вік, інвалідність, етнічне та соціальне походження, громадянство, сімейний та майновий стан, місце проживання, мовні або інші ознаки.

Також дію закону скеровано на подолання сексизму в рекламі. Це такі поширені прийоми просування, як стереотипність чи об’єктивізація жіночого тіла. Приміром, ролики із сексуальним підтекстом, що не стосується самого продукту, часто звучать із динаміків супермаркетів.

Також українські рекламісти полюбляють обігрувати переваги однієї статі над іншою. Починаючи з 8 січня, ці та інші сексистські підтексти заборонено. Штраф за порушення можуть призначити у десятикратному розмірі мінімальної зарплати.

Нагадаємо, зміни до закону «Про рекламу» Верховна Рада ухвалила 10 вересня 2021 року. Документ підтримали 307 народних депутатів. Зміни ухвалені відповідно до зобов’язань України за Конвенцією ООН з ліквідації усіх форм дискримінації.

Фото: сайт Кропивницької міської ради

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY