Гендиректор Yakaboo Іван Богдан звільнився через сексистський жарт

Гендиректор Yakaboo Іван Богдан звільнився через сексистський жарт

29 Вересня 2022
11031
29 Вересня 2022
14:48

Гендиректор Yakaboo Іван Богдан звільнився через сексистський жарт

11031
«Це важливий урок для мене. Я усвідомлюю всю відповідальність і розумію наслідки. Ми у компанії прийняли непросте, але правильне спільне рішення - я йду з посади СЕО Yakaboo», – написав Іван Богдан.
Гендиректор Yakaboo Іван Богдан звільнився через сексистський жарт
Гендиректор Yakaboo Іван Богдан звільнився через сексистський жарт

Гендиректор онлайн-книгарні Yakaboo Іван Богдан звільнився через невдалий жарт про жінок під час дискусії «Українська книга: після війни, геть від Москви». Про це він оголосив у фейсбуці.

На запитання, що він може розповісти про українського читача, Іван Богдан сказав: «Більше купують жінки. Як завжди витрачають кошти, які заробляють чоловіки».

Після появи відео з цими словами користувачі фейсбука почали залишати під дописами Івана Богдана обурені коментарі з приводу його висловлювання. Гендиректор Yakaboo там же, в коментарях, пояснив, що не хотів нікого образити, а його слова – це відсилка до особистого досвіду і того, скільки грошей витрачає на книжки його дружина.

«Хочу публічно принести всім свої щирі вибачення. Мій невдалий вислів вчора під час панельної дискусії про портрет сучасного українського читача викликав у соцмережах справедливе обурення.

Я усвідомлюю, що такі формулювання неприпустимі у жодній формі та за будь-якої ситуації. Повірте, я дуже жалкую про вчорашній інцидент. Ніколи так не мислив та не маю жодних упереджень в гендерному питанні.

Це важливий урок для мене. Я усвідомлюю всю відповідальність і розумію наслідки. Ми у компанії прийняли непросте, але правильне спільне рішення - я йду з посади СЕО Yakaboo», – написав Іван Богдан в окремому дописі.

Пресслужба Yakaboo також опублікувала заяву компанії: 

«Ми впевнені, Іван Богдан не мав на меті нікого образити, оскільки ніколи не мав упереджень в питаннях гендеру та завжди ставився до жінок з повагою.

Але його висловлювання не сумісне з цінностями, культурою та поглядами, які сповідує наша Компанія, наші Акціонери, наша Команда.

Цінності – це не папірець на стіні. Вони перевіряються діями і відповідними рішеннями. Повага до наших клієнтів, партнерів, співробітників – є ключовою цінністю компанії. Без винятків.

У зв’язку з цим ми ухвалили єдине можливе рішення. Іван Богдан відсторонений від управління компанією», – йдеться в заяві.

Тимчасово функції СЕО Yakaboo виконуватиме директорка з операційної діяльності Олена Безугла.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11031
Читайте також
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Перець
573 дн. тому
Жарти дуже часто бувають образливими. Така природа гумору - комусь смішно, комусь образливо. По моєму гіпертрофована толерантність незабаром поставить весь гумор поза законом. Бо завжди знайдеться хтось ображений. Якщо справи так підуть і далі, то треба закрити усі гумористичні програми на ТБ, та й Президента попрохати на вихід. Страшно уявити - скільки людей він образив за 20 років своєї творчої діяльності. Може пану Богдану теж балотуватися? А то якось несправедливо - за один жарт полишити крісло СЕО, а за мільйон жартів - стати Президентом?
Slina
574 дн. тому
Я жінка, купую книги за зарплатню чоловіка. І що??? Жінки частіше купують і часто за рахунок чоловіка!
Уважний читач
574 дн. тому
Хворі. Не купуватиму там більше ніколи і нічого.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду