Фільм про відомий дитячий хор «Щедрик» виклали на YouTubе

Фільм про відомий дитячий хор «Щедрик» виклали на YouTubе

8 Січня 2022
3004

Фільм про відомий дитячий хор «Щедрик» виклали на YouTubе

3004
Ще в радянські часи у репертуарі колективу замість пісень про Леніна були колядки і твори Валентина Сильвестрова.
Фільм про відомий дитячий хор «Щедрик» виклали на YouTubе
Фільм про відомий дитячий хор «Щедрик» виклали на YouTubе

Документальна стрічка «Свій голос» (2016) Сергія Маслобойщикова з’явилася у відкритому доступі. На різдвяні свята глядачів до перегляду фільму запросила продюсерка кінокартини Світлана Зінов’єва.

Знайти «Свій голос» можна за цим посиланням.

У роботі йдеться про всесвітньо відомий колектив, заснований у 1971-му Іриною Сабліною. Глядачі можуть дізнатися, як вели відбір вокалістів, які люди увійшли до історії хору та в якому суспільно-політичному контексті проходили пошуки репертуару.

Завдяки роботі подружжя Ірини Сабліної та Романа Кофмана «Щедрик» став знаковим для трьох поколінь його вихованців. Серед них Вікторія Польова, що нині є зіркою музичної авангардної сцени, німецька письменниця та журналістка українського походження Катерина Петровська та її брат Іван, відомий як історик Йоханан Штерн.

Поряд із операторською роботою Світлани Зінов’євої у стрічці подано архівну хроніку. Чорно-білі кадри слонів на вулицях Києва чи епізоди із життя радянських школярів обіграно в експериментальному монтажі.

Дослідження діяльності хору-явища тривало не один рік. Роботу над цією темою Світлана Зінов'єва почала ще під час навчання на операторському факультеті у КНУ імені Карпенка-Карого. Спільно з молодим тоді кінорежисером Ігорем Мінаєвим вона спочатку зняла 10-хвилинний фільм «Співоча точка». Через довгі роки вирішила повернутися до «Щедрика» та розшукати героїв тієї роботи. Далі до фільмування долучився уже Сергій Маслобойщиков.

Виробником стрічки є Inspiration Films. Стрічку «Свій голос» знімали за підтримки Держкіно України.

Фото: постер стрічки

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3004
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду