detector.media
08.01.2022 13:03
Фільм про відомий дитячий хор «Щедрик» виклали на YouTubе
Фільм про відомий дитячий хор «Щедрик» виклали на YouTubе
Ще в радянські часи у репертуарі колективу замість пісень про Леніна були колядки і твори Валентина Сильвестрова.

Документальна стрічка «Свій голос» (2016) Сергія Маслобойщикова з’явилася у відкритому доступі. На різдвяні свята глядачів до перегляду фільму запросила продюсерка кінокартини Світлана Зінов’єва.

Знайти «Свій голос» можна за цим посиланням.

У роботі йдеться про всесвітньо відомий колектив, заснований у 1971-му Іриною Сабліною. Глядачі можуть дізнатися, як вели відбір вокалістів, які люди увійшли до історії хору та в якому суспільно-політичному контексті проходили пошуки репертуару.

Завдяки роботі подружжя Ірини Сабліної та Романа Кофмана «Щедрик» став знаковим для трьох поколінь його вихованців. Серед них Вікторія Польова, що нині є зіркою музичної авангардної сцени, німецька письменниця та журналістка українського походження Катерина Петровська та її брат Іван, відомий як історик Йоханан Штерн.

Поряд із операторською роботою Світлани Зінов’євої у стрічці подано архівну хроніку. Чорно-білі кадри слонів на вулицях Києва чи епізоди із життя радянських школярів обіграно в експериментальному монтажі.

Дослідження діяльності хору-явища тривало не один рік. Роботу над цією темою Світлана Зінов'єва почала ще під час навчання на операторському факультеті у КНУ імені Карпенка-Карого. Спільно з молодим тоді кінорежисером Ігорем Мінаєвим вона спочатку зняла 10-хвилинний фільм «Співоча точка». Через довгі роки вирішила повернутися до «Щедрика» та розшукати героїв тієї роботи. Далі до фільмування долучився уже Сергій Маслобойщиков.

Виробником стрічки є Inspiration Films. Стрічку «Свій голос» знімали за підтримки Держкіно України.

Фото: постер стрічки

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY