Прем’єрний показ історичної драми «Щедрик» відбувся в Івано-Франківську (ФОТО)

Прем’єрний показ історичної драми «Щедрик» відбувся в Івано-Франківську (ФОТО)

6 Січня 2023
2707

Прем’єрний показ історичної драми «Щедрик» відбувся в Івано-Франківську (ФОТО)

2707
А у львівському кінотеатрі глядачі, чекаючи подачі світла, разом співали українські колядки.
Прем’єрний показ історичної драми «Щедрик» відбувся в Івано-Франківську (ФОТО)
Прем’єрний показ історичної драми «Щедрик» відбувся в Івано-Франківську (ФОТО)

У кінопрокат вийшоф фільм Олесі Моргунець-Ісаєнко «Щедрик». Про це повідомляє Film.UA Distribution.

Перші покази вирішили провести в Івано-Франківську, де відбувається дія фільму, та у Львові. Також стрічку мали змогу оцінити глядачі київського кінотеатру «Оскар».

Підтримати авторів стрічки завітали зірки українського шоу-бізнесу та кіноіндустрії, зокрема актори та акторки Наталія Васько, Олексій Суровцев, Антоніна Хижняк, Ірма Вітовська-Ванца, Олексій Тритенко, Інна Приходько, Наталія Бабенко, Леся Самаєва; кінорежисери Любомир Левицький та Денис Тарасов, телеведучий В’ячеслав Соломко, письменник Андрій Кокотюха, сценарист Сергій Касторних, кіноблогерки pla_sna та Альбіна Сафронова.

«Дякую Яні Корольовій за новий образ сильної, талановитої та теплої України, що заради майбутнього здатна піклуватися про дітей незалежно від національності, віддавши досвід, душу, свободу та життя», — залишив свій відгук співак Артем Карпенко.

Після показу кінорежисерка та її колеги із знімальної групи лишилися в залі, аби поговорити з глядачами. «Це кіно дуже відповідає тому часу, у якому ми живемо. Це важливо — знати свою історію. Думаю, вона цікава усім: і дорослим, і дітям», — сказала Олеся Моргунець-Ісаєнко.

За сюжетом фільму, на межі зіткнення імперій, у безвиході окупації та пастці Другої світової війни опинилися три родини, які живуть під одним дахом. Українська, єврейська та польська сім’ї однаково відчули на собі утиски як Третього Рейху, так і карального режиму СРСР. Українська родина приймає до себе дітей, батьки яких стали жертвами окупантів. А діти під час війни виконують «Щедрик», і ця мелодія стає символом добра та світла.

Історична драма була знята в копродукції Польщі та України. Виробниками є компанія «Ама Віжн» у співпраці зі Stewopol за фінансової підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України та інформаційної підтримки Державного агентства України з питань кіно. Кінотеатральну дистрибуцію фільму проводять Film.UA Distribution та «Кіноманія».

Фото надані Film.UA Distribution

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2707
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду