У Казахстані обстріляли знімальну групу каналу «Алмати»

У Казахстані обстріляли знімальну групу каналу «Алмати»

6 Січня 2022
2156

У Казахстані обстріляли знімальну групу каналу «Алмати»

2156
Водій загинув, журналіста серйозно поранено.
У Казахстані обстріляли знімальну групу каналу «Алмати»
У Казахстані обстріляли знімальну групу каналу «Алмати»

В Алмати під обстріл потрапили телевізійники. Загинув водій телеканалу «Алмати», а кореспонденту роздробило кілька пальців. Про це повідомляє телеграм-канал ORDA

Інцидент трапився поблизу будівлі резиденції президента. Журналіста госпіталізовано. 

Напередодні, 5 січня, в Алмати невідомі на центральній площі обстріляли журналістів «Радіо Азаттик» (казахської служби «Радіо Свобода»). 

Кореспонденту та оператору вдалося вибратися неушкодженими.

Стрілянина розпочалась, коли мітингувальники брали штурмом будівлю акімату (адміністрації міста). Як розповіли журналісти, невідомі почали стріляти з автомобіля без номерів по натовпу. Чи були це представники силовиків або провокатори – невідомо. При цьому знімальна група «Радио Азаттык» стверджує, що саме цей автомобіль перед обстрілом переслідував їх. Тому журналісти вважають, що нападники стріляли прицільно саме по них.

Ситуація у Казахстані лишається нестабільною. В Алмати та Кизилординській області проводиться антитерористична операція.

Фото: https://t.me/kushtay

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2156
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду