За стріми з протестів блогера із Актау викликали до слідчого

За стріми з протестів блогера із Актау викликали до слідчого

8 Січня 2022
1994

За стріми з протестів блогера із Актау викликали до слідчого

1994
Азамат Сарсенбаєв каже, що все обійшлося: вчасно видалив файли з дрона.
За стріми з протестів блогера із Актау викликали до слідчого
За стріми з протестів блогера із Актау викликали до слідчого

У Казахстані правоохоронні органи почали відстежувати дії блогерів. Азамата Сарсенбаєва, який стрімить із Актау, викликали до слідчого. Про це з посиланням на місцеві джерела інформації та на відео вручення «повістки», повідомив телеграм-канал ORDA.

Поліцейські хотіли поставити питання щодо цілей зйомки.

Цього разу все обійшлося, зазначив блогер у своєму дописі на фейсбуці. 

«Поїхав до них, зустрівся зі слідчими [...], - написав Азамат Сарсенбаєв. -  Свої вихідні файли з дрона я відразу ж видалив, після того, як продав їх Європейській мовній спілці та 'Вошингтон пост' і, відтак, нічим не можу допомогти. Своєю чергою, поліцейський вибачився за завдані незручності та сказав, що більше мене не потурбує. Я вийшов із будівлі, поїхав до моря і просидів там з годину, міркуючи, що ледь країну не втратили».

Після застосування зброї силовиками інші журналісти у Казахстані потрапили під обстріли в Алмати. Загинув водій телеканалу «Алмати», а кореспонденту роздробило кілька пальців. 

Журналістів «Радіо Азаттик» (казахської служби «Радіо Свобода») обстріляли невідомі. Кореспонденту та оператору вдалося вибратися неушкодженими.

Фото з фейсбук-сторінки Азамата Сарсенбаєва

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1994
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду