detector.media
13.12.2021 14:56
Євросоюз запровадив санкції проти ПВК «Вагнер»
Євросоюз запровадив санкції проти ПВК «Вагнер»
Санкції передбачають заборону на поїздки до країн ЄС і заморожування будь-яких активів.

У понеділок, 13 грудня, Рада Європейського союзу офіційно затвердила санкції проти так званої ПВК «Вагнера» та пов’язаних із нею юридичних осіб. Про це повідомляє кореспондент «Радіо Свобода» Рікард Йозвяк.

«Затверджені санкції проти групи Вагнера: у списку три енергетичних компанії і вісім осіб, повʼязаних з угрупованням найманців. Рішення буде опубліковане в офіційному журналі ЄС пізніше сьогодні», – говориться в повідомленні.

Санкції передбачають заборону на поїздки до країн ЄС, заморожування будь-яких активів у Євросоюзі, а також заборону юридичним і фізичним особам вести бізнес із групою, яка підпадає під санкції.

Раніше повідомлялося, що санкції будуть спрямовані проти колишнього офіцера російських спеціальних сил, засновника угруповання Дмитрія Уткіна, одного з підрядників ПВК в Сирії Станіслава Дичка та причетного до дій ПВК у Центральноафриканській Республіці Валерія Захарова.

Західні уряди звинувачують Росію у використанні «групи Вагнера» як воєнізованої сили в збройних конфліктах в Україні, Лівії, Сирії, Судані, Мозамбіку та Центральноафриканській Республіці.

Росія заперечує зв'язок між урядом і найманцями, часто описуючи воєнізовані сили як «тренерів» або «радників», попри численні докази їхньої участі в бойових операціях.

17 листопада 2021 року Bellingcat та The Insider опублікували розслідування про зрив спецоперації України із затримання 33 бойовиків російської ПВК «Вагнер».

Розслідування базується на інтерв'ю з колишніми працівниками українських спецслужб, що були учасниками підготовки спецоперації, а також із російськими найманцями, які потрапили на «гачок» українських розвідувальних органів.

Фото надане Службою Безпеки України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY