Кабмін звільнив заступника голови МВС Гогілашвілі

Кабмін звільнив заступника голови МВС Гогілашвілі

13 Грудня 2021
1988
13 Грудня 2021
13:10

Кабмін звільнив заступника голови МВС Гогілашвілі

1988
На посаді заступника голови МВС Гогілашвілі працював з вересня 2019 року.
Кабмін звільнив заступника голови МВС Гогілашвілі
Кабмін звільнив заступника голови МВС Гогілашвілі

Кабінет міністрів України звільнив заступника голови МВС Олександра Гогілашвілі після скандалу з правоохоронцями на блокпості на в'їзді в Донецьку область.  

Про звільнення Гогілашвілі повідомляли джерела «Української правди», агентства «Інтерфакс-Україна» та «Бабеля» в уряді. Пізніше офіційне повідомлення про звільнення посадовця за власним бажанням оприлюднив «Урядовий портал».

Засідання Кабміну відбулось у понеділок, 13 грудня, в онлайн-режимі, обговорювали тільки це питання. Раніше з вимогою звільнити чиновника виступив президент Володимир Зеленський.

На посаді заступника голови МВС Гогілашвілі працював з вересня 2019 року. У фейсбуці посадовець повідомив, що сам написав заяву про звільнення. 

«Так, я винен. Це показовий приклад для всіх, як не треба себе поводити. Мені соромно за свою емоційність та нестриманість, але мені не соромно за роботу, яку ми зробили за більш як 2 роки», – написав Гогілашвілі.

Раніше в мережі з'явилось відео, на якому Олександр Гогілашвілі на одному з блокпостів на в’їзді в Донецьку область свариться з поліцейськими, які вимагали в нього документи на перевірку.

Голова МВС Денис Монастрирський відсторонив Гогілашвілі та ініціював проведення дисциплінарного провадження.

Після резонансного відео на блокпості «Українська правда» опублікувала новий відеозапис вже іншого інциденту з Гогілашвілі.

24 листопада автомобіль Гогілашвілі у Києві зупинили патрульні поліцейські, аби перевірити документи. Це розлютило посадовця і він почав хамити та ображати правоохоронців, запитуючи, чому вони «не впізнали начальство».

Водночас поліцейські спокійно намагалися пояснити, що лише виконують свою роботу.

За даними головреда «Цензор.нет» Юрія Бутусова, в Україну Гогілашвілі переїхав на початку 2010-х років, до цього він жив у Росії, де працював помічником боксера, а сьогодні депутата Держдуми РФ Миколи Валуєва. 

«Центр журналістських розслідувань» стверджує, що у Гогілашвілі є російський паспорт

Фото: пресслужба МВС України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1988
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
864 дн. тому
За 30 років чиновницький корумпований "патріотизм" стає все більш агресивним. Це ж як його навчали у Львові, найбільш "патріотичному" місті України, що він розмовляє тільки образами? Ось приклад поведінки братнього до Путіна "патріотизму" екстремістів. Захистити Україну, без допомоги ФРН, Франції, США, не змогли. Навіть і не намагались захищати Крим, втратили території. Але маємо показові вистави з войовничими назвами: "Народний фронт", "Удар", маємо войовничу риторику Порошенка, Тягнибока та подібних: "Зрадники"; "Козли, які заважають жити", "73% зебілів" - повна патріотична зневага свого суспільства, як у КНДР і корупція друга після неї.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду