detector.media
13.12.2021 13:10
Кабмін звільнив заступника голови МВС Гогілашвілі
Кабмін звільнив заступника голови МВС Гогілашвілі
На посаді заступника голови МВС Гогілашвілі працював з вересня 2019 року.

Кабінет міністрів України звільнив заступника голови МВС Олександра Гогілашвілі після скандалу з правоохоронцями на блокпості на в'їзді в Донецьку область.  

Про звільнення Гогілашвілі повідомляли джерела «Української правди», агентства «Інтерфакс-Україна» та «Бабеля» в уряді. Пізніше офіційне повідомлення про звільнення посадовця за власним бажанням оприлюднив «Урядовий портал».

Засідання Кабміну відбулось у понеділок, 13 грудня, в онлайн-режимі, обговорювали тільки це питання. Раніше з вимогою звільнити чиновника виступив президент Володимир Зеленський.

На посаді заступника голови МВС Гогілашвілі працював з вересня 2019 року. У фейсбуці посадовець повідомив, що сам написав заяву про звільнення. 

«Так, я винен. Це показовий приклад для всіх, як не треба себе поводити. Мені соромно за свою емоційність та нестриманість, але мені не соромно за роботу, яку ми зробили за більш як 2 роки», – написав Гогілашвілі.

Раніше в мережі з'явилось відео, на якому Олександр Гогілашвілі на одному з блокпостів на в’їзді в Донецьку область свариться з поліцейськими, які вимагали в нього документи на перевірку.

Голова МВС Денис Монастрирський відсторонив Гогілашвілі та ініціював проведення дисциплінарного провадження.

Після резонансного відео на блокпості «Українська правда» опублікувала новий відеозапис вже іншого інциденту з Гогілашвілі.

24 листопада автомобіль Гогілашвілі у Києві зупинили патрульні поліцейські, аби перевірити документи. Це розлютило посадовця і він почав хамити та ображати правоохоронців, запитуючи, чому вони «не впізнали начальство».

Водночас поліцейські спокійно намагалися пояснити, що лише виконують свою роботу.

За даними головреда «Цензор.нет» Юрія Бутусова, в Україну Гогілашвілі переїхав на початку 2010-х років, до цього він жив у Росії, де працював помічником боксера, а сьогодні депутата Держдуми РФ Миколи Валуєва. 

«Центр журналістських розслідувань» стверджує, що у Гогілашвілі є російський паспорт

Фото: пресслужба МВС України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY