Гогілашвілі був у бронеавтомобілі посольства США та з охороною ГУР – Бутусов

Гогілашвілі був у бронеавтомобілі посольства США та з охороною ГУР – Бутусов

12 Грудня 2021
2158
12 Грудня 2021
14:18

Гогілашвілі був у бронеавтомобілі посольства США та з охороною ГУР – Бутусов

2158
У суботу в мережі з'явилось відео, як Гогілашвілі на одному з українських блокпостів на в’їзді у Донецьку область свариться з правоохоронцями, які попросили в нього документи на перевірку.
Гогілашвілі був у бронеавтомобілі посольства США та з охороною ГУР – Бутусов
Гогілашвілі був у бронеавтомобілі посольства США та з охороною ГУР – Бутусов

Заступник міністра внутрішніх справ України Олександр Гогілашвілі для пересування використовував бронеавтомобіль посольства США. Про це у своєму фейсбуці написав головний редактор видання «Цензор.нет» Юрій Бутусов.

Бутусов розповів, що 8 грудня о 16:00 на блокпост «Долина» Краматорського району заїхали два автомобілі з цивільними номерами: Toyota Land Cruiser 200, де був Гогілашвілі, та Volkswagen Tuareg, у якому перебувала його озброєна охорона.

Гогілашвілі разом з людьми, які його охороняли, обурювався, що поліцейські хотіли перевірити в нього документи, а не одразу пропустили. Бутусов стверджує, що документи перевіряв капітан поліції полку особливого призначення «Київ» Констянтин Васенков. А відео знімав старший сержант полку «Київ» Євгеній Довгалюк.

Бутусов стверджує, що заступнику міністра згідно з законом за статусом не надається бронеавтомобіль та особиста охорона. За джерелами «Цензор.нет», охорона Гогілашвілі – шестеро військовослужбовців, офіцерів спецсил ГУР Міноборони, військова частина 2245.

А бронеавтомобіль, в якому був Гогілашвілі, «наданий посольством США для забезпечення безпеки співробітників військової розвідки України, і ця Toyota перевозила раніше командира спецсил ГУР МО Юрія Семенюка – того самого розвідника, який виступив нещодавно щодо Вагнергейту».

Далі Бутусов стверджує, що про минуле Гогілашвілі майже нічого невідомо. Він розповідає, що за його інформацією Гогілашвілі більшу частину життя жив у Росії, працював помічником боксера, а сьогодні депутата Держдуми РФ Миколи Валуєва. Десь на початку 2010-их років переїхав в Україну. Також він працював соціальним працівником громадської організації з лікування наркозалежних упродовж 11 місяців у 2018-19 роках. 

За словами Бутусова, Гогілашвілі отримав диплом про вищу освіту у 45 років, «безпосередньо перед призначенням заступником міністра МВС у вересні 2019 року від якогось маловідомого університету». 

«По суті, достовірно відомо про Гогілашвілі лише одне – прибувши в Україну за одними даними у 2010-му, а за іншими у 2013 році, він одружився з особистим секретарем Володимира Зеленського Марією Левченко. І Гогілашвілі, судячи з численних фото, особисто товаришує із Зеленським», – написав він. 

Нагадаємо, що 13 липня 2021 року очільник МВС Арсен Аваков повідомив, що подав заяву про відставку з посади міністра. Своє рішення Аваков не коментував.  

Заступник очільника МВС Антон Геращенко повідомив, що Арсена Авакова попросив подати у відставку з посади міністра внутрішніх справ особисто президент Володимир Зеленський.

15 липня Верховна Рада підтримала відставку Арсена Авакова, за це рішення проголосував 291 депутат.

Аваков очолював міністерство внутрішніх справ з 2014 року, зокрема, за каденції Петра Порошенка і за часів Володимира Зеленського, якого було обрано президентом у 2019 році.

А 16 липня Верховна Рада України проголосувала за призначення народного депутата фракції «Слуга народу» Дениса Монастирського міністром внутрішніх справ.

Олександр Гогілашвілі — один із персонажів розслідування команди Суспільного «Бити. Молитись. Тримати» про так звані реабілітаційні центри для алко- і наркозалежних. 

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2158
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду