«Можеш не писати заяву». Гогілашвілі прокоментував розслідування «Слідства.Інфо» та Bihus.Іnfo про самого себе

«Можеш не писати заяву». Гогілашвілі прокоментував розслідування «Слідства.Інфо» та Bihus.Іnfo про самого себе

18 Грудня 2021
7922
18 Грудня 2021
11:29

«Можеш не писати заяву». Гогілашвілі прокоментував розслідування «Слідства.Інфо» та Bihus.Іnfo про самого себе

7922
Колишній заступник міністра внутрішніх справ розповів, що не має російського громадянства, не товаришує з Валуєвим, а про тортури в реабілітаційних центрах не знав.
«Можеш не писати заяву». Гогілашвілі прокоментував розслідування «Слідства.Інфо» та Bihus.Іnfo про самого себе
«Можеш не писати заяву». Гогілашвілі прокоментував розслідування «Слідства.Інфо» та Bihus.Іnfo про самого себе

Колишній заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі в інтерв’ю виданню «Бабель» прокоментував розслідування «Слідства.Інфо» та Bihus.Іnfo про себе самого.

Гогілашвілі стверджує, що більше не має російського громадянства, а українське отримав у 2019 році. З російським депутатом Миколою Валуєвим він не товаришує, але колись запрошував його у реабілітаційні центри для людей із наркотичною/алкогольною залежністю, коли займався в Росії волонтерською діяльністю і просував «профілактику здорового способу життя».

На закиди, що він працював в українських центрах для лікування наркотичної/алкогольної залежності, де катували людей, відповів, що не знав про тортури, а сам він працював із громадськістю, а не з людьми із залежностями.

З президентом Володимиром Зеленським познайомився через його помічницю і тепер свою дружину Марію Левченко, запросивши Зеленського у вже українські реабілітаційні центри на зустріч із людьми із залежностями. Зеленський не обговорював із ним інциденти на відео, де Гогілашвілі хамить поліцейським, стверджує ексзаступник міністра внутрішніх справ. Також він каже, що заяву написав за власним бажанням, побачивши допис президента у фейсбуці

«Я не тримався за це крісло. Я зі спокійною душею написав заяву та пішов. Це наказ президента. Я не можу інакше. Мені багато хто казав, що не бачить з юридичного погляду (порушення – «Бабель»): "Ти нічого не зробив – ти можеш не писати заяву". Я сказав: "Це мій вибір". Бо якщо моя поведінка бʼє по президенту, я припустився помилки. Я написав заяву та пішов», – розповів він.

Також він розповів, що відмовився від охорони, хоч на нього було скоєно замах – розстріляли машину. Натомість його дружина та дитина їздять з охороною.

Раніше головний редактор видання «Цензор.нет» Юрій Бутусов писав, що  Гогілашвілі для пересування використовував бронеавтомобіль посольства США. Колишній заступник міністра внутрішніх справ відповів, що це неправда.

«Тойота Ленд Крузер перебуває на балансі МВС, і автомобіль Фольксваген – так само. На обидва автомобілі ми виписували відрядження. Ці обидва автомобілі належать МВС – це факт. Чому супроводжували працівники розвідки? Проводилася спецоперація, і ми виїжджали в зону ООС разом. Мене супроводжували ці працівники. Мене не охороняли – ми виїжджали разом. А я їжджу, так, броньованим автомобілем», – розповів Гогілашвілі. 

Також він сказав, що товаришує з головою головного управління розвідки Міноборони Кирилом Будановим і запросив його пожити в себе, доки у квартирі Буданова триває ремонт.

11 грудня 2021 року у мережі з'явилось відео, де Гогілашвілі на одному з блокпостів на в’їзді в Донецьку область свариться та погрожує поліцейським, які вимагали в нього документи на перевірку.

Після резонансного відео на блокпості «Українська правда» опублікувала новий відеозапис вже іншого інциденту з Гогілашвілі.

24 листопада автомобіль Гогілашвілі у Києві зупинили патрульні поліцейські, аби перевірити документи. Це розлютило посадовця і він почав хамити та ображати правоохоронців, запитуючи, чому вони «не впізнали начальство».

Водночас поліцейські спокійно намагалися пояснити, що лише виконують свою роботу.

13 грудня Кабмін звільнив Гогілашвілі з посади заступника голови МВС за власним бажанням.

За даними головреда «Цензор.нет» Юрія Бутусова, в Україну Гогілашвілі переїхав на початку 2010-х років, до цього він жив у Росії, де працював помічником боксера, а сьогодні депутата Держдуми РФ Миколи Валуєва. 

Фото: з вільних джерел

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7922
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду