Розслідувачі знайшли докази, що Гогілашвілі — громадянин Росії

Розслідувачі знайшли докази, що Гогілашвілі — громадянин Росії

12 Грудня 2021
2151
12 Грудня 2021
16:23

Розслідувачі знайшли докази, що Гогілашвілі — громадянин Росії

2151
Кілька днів тому він потрапив у скандал на блокпості на в’їзді у Донецьку область: погрожував поліцейським за те, що ті вимагали в нього документи на перевірку.
Розслідувачі знайшли докази, що Гогілашвілі — громадянин Росії
Розслідувачі знайшли докази, що Гогілашвілі — громадянин Росії

Заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі, який потрапив у скандал на блокпості на в’їзді у Донецьку область, має чинний паспорт громадянина Російської Федерації та індивідуальний податковий номер. Про це пише «Центр журналістських розслідувань» із посиланням на дані Федеральної податкової служби Росії.

Там вказано, що Гогілашвілі отримав паспорт громадянина РФ (номер 6004531705) 12 листопада 2003 року в Ленінському районі Ростова-на-Дону. Також він має чинний індивідуальний податковий номер РФ 616404621705.

Офіційна база даних Федеральної податкової служби РФ під час пошуку надає дані тільки чинних паспортів громадян Росії та їхніх індивідуальних податкових номерів. Вихід із громадянства РФ чи його позбавлення відбувається на підставі указу президента Росії.

Цю ж інформацію опублікував у своєму телеграм-каналі блогер Борислав Береза

Нагадаємо, що у суботу в мережі з'явилось відео, на якому заступник очільника МВС Олександр Гогілашвілі на одному з блокпостів на в’їзді в Донецьку область свариться з поліцейськими, які вимагали в нього документи на перевірку.

Гогілашвілі погрожував правоохоронцям, дивувався, що його не впізнають в обличчя, та звертався до них із образами. Денис Монастрирський відреагував на інцидент та ініціював проведення дисциплінарного провадження, а самого Гогілашвілі відсторонив на час з’ясування всіх обставин.

Головний редактор видання «Цензор.нет» Юрій Бутусов написав, що Гогілашвілі для пересування використовував бронеавтомобіль посольства США, а охорона йому не мала б надаватися за статусом.

За його інформацією, Гогілашвілі більшу частину життя жив у Росії, працював помічником боксера, а сьогодні депутата Держдуми РФ Миколи Валуєва. Десь на початку 2010-их років переїхав в Україну. Також він працював соціальним працівником громадської організації з лікування наркозалежних упродовж 11 місяців у 2018-19 роках. 

Президент Володимир Зеленський звернувся до міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського та Кабінету міністрів з проханням звільнити Гогілашвілі.

Фото: 24tv.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2151
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду