«Слідство.Інфо» припускає, що головний розвідник Буданов живе в одному маєтку з родиною Гогілашвілі

«Слідство.Інфо» припускає, що головний розвідник Буданов живе в одному маєтку з родиною Гогілашвілі

16 Грудня 2021
3603
16 Грудня 2021
10:38

«Слідство.Інфо» припускає, що головний розвідник Буданов живе в одному маєтку з родиною Гогілашвілі

3603
«Слідство.Інфо»: Такі зв’язки можуть становити загрозу для національної безпеки України.
«Слідство.Інфо» припускає, що головний розвідник Буданов живе в одному маєтку з родиною Гогілашвілі
«Слідство.Інфо» припускає, що головний розвідник Буданов живе в одному маєтку з родиною Гогілашвілі

Керівник ГУР Міноборони Кирило Буданов може проживати у приватному будинку під Києвом разом із помічницею президента Марією Левченко та її чоловіком, ексзаступником міністра внутрішніх справ Олександром Гогілашвілі, який, ймовірно, є громадянином Росії. Про це йдеться у розслідуванні «Слідства.Інфо» «Дружочки».

Оновлення: Буданов у коментарі Bihus.Info підтвердив, що «тимчасово проживає» в будинку Гогілашвілі, адже зараз у його квартирі ремонт. Також головний розвідник сказав, що ніколи не приховував, що Гогілашвілі є його другом.

Протягом кількох місяців журналісти неодноразово фіксували, як із території маєтку у селі Хотів під Києвом, де мешкає ексзаступник міністра Гогілашвілі та його дружина Марія Левченко, виїжджав чорний автомобіль марки Volvo на номерах прикриття. За даними журналістів, цей будинок належить бізнесменам, які пов’язані з мільйонним ухиленням від податків.

Автівку супроводжував позашляховик Nissan — також на номерах прикриття. Йдеться про несправжні номерні знаки, які не дозволяють ідентифікувати особу власника авто. Такі номери інколи використовують для безпеки охоронюваних державними службами осіб.

Крім кортежу і охорони, журналісти «Слідства.Інфо» зауважили посилені заходи безпеки перед виїздом Volvo. Зокрема, територію уважно обстежували кінологи із собакою. Як вдалося встановити, автівки, на яких приїздили кінологи, належать до автопарку одного із підрозділів Служби безпеки України.

Зрештою «Слідство.Інфо» зафіксувало той самий кортеж і з тими ж номерами прикриття на в’їзді до Головного управління розвідки Міноборони на Рибальському острові.

Журналісти вважають, що опосередковано встановити особу пасажира чорного Volvo вдалося завдяки ретельному аналізу соціальних мереж.

«Слідство.Інфо» пише, що Олександр Гогілашвілі, Марія Левченко та її сестра у соцмережах дружать з Маріанною Будановою — дружиною головного військового розвідника Кирила Буданова. Сам Гогілашвілі викладав спільні фото з Будановим, зроблені у серпні цього року.

Журналісти припускають, що особою, яку так ретельно охороняють і яка  пересувається у кортежі із посиленими заходами безпеки, ймовірно, є саме головний розвідник України.

«Кирило Буданов керує Головним управлінням розвідки майже півтора року. Це управління є одним із найважливіших органів у боротьбі з російською агресією — саме підлеглі Буданова мають з’ясовувати плани ворога та перешкоджати їм. В умовах високого ризику нападу Росії на Україну вже цієї зими роль Буданова важко переоцінити», – пишуть журналісти.

З огляду на можливу наявність у Олександра Гогілашвілі паспорта громадянина Росії, «спільне проживання з ним керівника військової розвідки може становити загрозу для національної безпеки України».

На запит «Слідства.Інфо» щодо спільного проживання керівника розвідки з ймовірним громадянином Росії у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони на момент публікації матеріалу не відповіли.

11 грудня 2021 року у мережі з'явилось відео, на якому Гогілашвілі на одному з блокпостів на в’їзді в Донецьку область свариться та погрожує поліцейським, які вимагали в нього документи на перевірку.

Після резонансного відео на блокпості «Українська правда» опублікувала новий відеозапис вже іншого інциденту з Гогілашвілі.

24 листопада автомобіль Гогілашвілі у Києві зупинили патрульні поліцейські, аби перевірити документи. Це розлютило посадовця і він почав хамити та ображати правоохоронців, запитуючи, чому вони «не впізнали начальство».

Водночас поліцейські спокійно намагалися пояснити, що лише виконують свою роботу.

13 грудня Кабмін звільнив Гогілашвілі з посади заступника голови МВС за власним бажанням.

За даними головреда «Цензор.нет» Юрія Бутусова, в Україну Гогілашвілі переїхав на початку 2010-х років, до цього він жив у Росії, де працював помічником боксера, а сьогодні депутата Держдуми РФ Миколи Валуєва. 

Фото: «Слідство.Інфо»/Інстаграм Олександра Гогілашвілі

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3603
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Виктор
853 дн. тому
Вот это кубло так кубло.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду