«Медіа Група Україна»: Бойкот «Слуги народу» є реакцією на програму Шустера про «Вагнергейт»

«Медіа Група Україна»: Бойкот «Слуги народу» є реакцією на програму Шустера про «Вагнергейт»

24 Листопада 2021
5753
24 Листопада 2021
16:45

«Медіа Група Україна»: Бойкот «Слуги народу» є реакцією на програму Шустера про «Вагнергейт»

5753
«Медіа Група Україна»: Відмова влади представляти свою позицію в ефірі програми Шустера автоматично означала, що ми отримаємо відповідь іншими способами.
«Медіа Група Україна»: Бойкот «Слуги народу» є реакцією на програму Шустера про «Вагнергейт»
«Медіа Група Україна»: Бойкот «Слуги народу» є реакцією на програму Шустера про «Вагнергейт»

Член Наглядової ради «Медіа Групи Україна» Дмитро Белянський назвав бойкот телеканалів «Україна» та «Україна 24» з боку партії «Слуга народу» відповіддю на програму «Свобода слова із Савіком Шустером», під час якої обговорювали «Вагнергейт».

Коментар Белянського «Детектору медіа» надала пресслужба медіагрупи.

«Спільна публічна заява частини депутатів "Слуги народу" щодо каналів "Україна" та "Україна 24" є формою відповіді на журналістські питання про "Вагнергейт", що прозвучали у програмі "Свобода слова із Савіком Шустером" 19 листопада.

Відмова влади представляти свою позицію в ефірі – автоматично означала, що ми отримаємо відповідь іншими способами. У цьому випадку це спроба очорнити репутацію каналів та їхніх співробітників. Ймовірно, така відповідь суттєво погіршить ситуацію зі свободою слова у нашій країні», – каже Белянський.

За словами Белянського, медіагрупа «працює у суворій відповідності до інтересів суспільства, суворо дотримуючись стандартів журналістики та принципів свободи слова».

«Ми не можемо замовчувати ні результатів міжнародного розслідування Bellingcat щодо спецоперації з "вагнерівців", ні теми офшорів президента України, ні інших резонансних розслідувань. Влада має право коментувати або відмовлятися від коментарів, але інформація, що становить суспільний інтерес, завжди буде опублікована.

Редакційна політика каналів "Україна" і "Україна 24" не змінювалася, не змінюється і не може змінюватися, оскільки цілком заснована на принципах свободи слова. Акціонер "Медіа Групи Україна" Рінат Ахметов не втручається у редакційну політику каналу "Україна 24", як й інших активів МГУ, і неодноразово відкрито заявляв про це. Він не втручався у неї раніше і я не можу собі уявити, щоб будь-які обставини могли переконати Ріната Леонідовича втрутитися у неї у майбутньому».

Белянський додав, що інформаційний канал «Україна 24» – це «канал різноманітних думок».

Читайте також:

24 листопада партія «Слуга народу» заявила, що її представники ігноруватимуть телеканали «Україна 24» і «Україна» через «системне та навмисне розповсюдження фейків». Нардепи вважають, що власник каналів «навмисно перетворює їх на свій корпоративний гучномовець для шантажу держави і суспільства». 

19 листопада на токшоу «Свобода слова Савіка Шустера» на каналі «Україна» обговорювали розсдідування Bellingcat про зрив операції із затримання «вагнерівців».

До студії запрошували президента Володимира Зеленського, голову ОП Андрія Єрмака та низку інших посадовців. Однак ніхто з них на токшоу не прийшов, у студії залишили порожні стільці для представників влади. 

Радник голови ОП Михайло Подоляк назвав запрошення Зеленського і Єрмака до студії  «фейком». На його думку, програма мала перетворитися на «чергове кероване судилище». 

«Олігархічне телебачення – це ж лише про монопольне знущання зі слова. Тому ще раз – просто ні»,  заявив Подоляк.

Зауважимо, що в етері програми колишній керівник ГУР Василь Бурба заявив, що активну фазу операції із захоплення «вагнерівців» було перенесено за вказівкою президента Зеленського. Вказівку розвідникам передав голова ОП Єрмак.

Колаж: «Медіа Група Україна»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5753
Читайте також
11.12.2021 10:40
Ярослав Зубченко
«Детектор медіа»
7 451
25.11.2021 08:11
Ярослав Зубченко
«Детектор медіа»
3 889
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Віра
874 дн. тому
Завжди з цікавістю дивилася "Свободу..." Шустера. Але останні програми, коментарі самого Шустера, запрошені "гості" не витримують ніякої критики. Об'єктивність у цій "студії" "не гуляла". ШАБАШ. Дуже прикро. Вже точно не буду дивитися цю програму.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду