detector.media
08.11.2021 22:28
Офіс президента здивований новинами про закриття Kyiv Post – Никифоров
Офіс президента здивований новинами про закриття Kyiv Post – Никифоров
Також Никифоров висловив прикре здивування, що в закритті видання звинувачують Офіс президента чи Зеленського особисто.

Речник президента України Сергій Никифоров написав у своєму фейсбуці, що для Офісу президента новини про закриття видання Kyiv Post стали «такою ж несподіванкою, як і для решти».

Також він висловив неприємне здивування, що «окремі політики та медійники заходилися безапеляційно винуватити в ситуації Офіс Президента або навіть його особисто».

Нагадаємо, що 14 жовтня Олена Ротарі, менеджерка медіа Аднана Ківана – оголосила про вакансії в новому виданні, яке називатиметься «Київ пост» та виходитиме українською мовою. Вона наголосила, що це буде автономне видання з окремою редакцією.  

Тоді Браян Боннер у коментарі «Детектору медіа» підтвердив, що видання запускатиме українськомовний проєкт із такою самою назвою. Планувалось, що Олена Ротарі стане заступницею шефредактора (deputy chief editor) і відповідатиме за українськомовну та російськомовну версії.  

Одеський забудовник Аднан Ківан купив Kyiv Post у Мохаммада Захура у 2018 році

Аднан Ківан – один із найбільших і найстаріших девелоперів Одеси, пише НВ Бизнес. Підприємець має сирійське походження, володіє підприємством Ківан-компані, яке має мережу філій в Єгипті, Нігерії і країнах Близького Сходу. Йому також належить компанія KADORR Group.

Зокрема він побудував в Одесі 46 житлових комплексів «Перлина», а також житлові комплекси з претензійними назвами «Оазис», «Дубаї в Одесі», БЦ «Наполеон», ТЦ «Кадорр», бізнес-центр «Kadorr», бізнес-центр «Французький бульвар», «Kadorr City Mall», торговий центр на Асташкіна, торгову галерею «Kadorr». На ринку його містобудівні проєкти відомі низькою вартістю житлової площі і ігноруванням естетичних норм щодо забудови.

8 листопада Ківан повідомив про тимчасове призупинення роботи редакції для перезавантаження

Журналістка видання Анна Миронюк заявила, що у такий спосіб Ківан намагається позбутись незручних журналістів/ок. Сьогодні колектив видання, прийшовши на роботу, дізнався про своє звільнення. 

Згодом Миронюк повідомила, що вимоги команди — «відновити роботу незалежної редакції Kyiv Post у повному складі або продати Kyiv Post чи передати торгову марку Kyiv Post до рук видання».

Фото: Uatribune

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY