detector.media
18.10.2021 10:23
Зеленський припустив можливість обміну Медведчука на бранців Кремля. Той відповів
Зеленський припустив можливість обміну Медведчука на бранців Кремля. Той відповів
Віктор Медведчук: «Я – громадянин України і буду ним, попри незаконний, злочинний тиск влади».

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна могла б розглянути можливість обміну нардепа «ОПЗЖ» Віктора Медведчука на утримуваних у Росії українців. Лідер «ОПЗЖ» вже висловив своє обурення.

«Якби Росія підтвердила, що в пана Медведчука є російське громадянство, ну, наприклад, цілком можливо, то ми б із задоволенням після цього підтвердження чи хоча б натяку розглянули можливості обміну пана Медведчука на дійсних героїв і громадян України, які знаходяться не в Україні», – заявив Зеленський в етері телеканалу ICTV.

Президент додав, що Росія прямо не заявляла свої вимоги «залишити Медведчука в спокої».

Медведчук відповів Зеленському у заяві, опублікованій пресслужбою «ОПЗЖ».

«У мене не було і немає іншого громадянства, крім українського. Я – громадянин України і буду ним, попри незаконний, злочинний тиск, який здійснюється сьогодні щодо мене владою. А фабрикацію кримінальних справ розглядаю виключно як незаконне кримінальне переслідування і політичні репресії», – заявив Медведчук.

Медведчук запевняє, що всі порушені проти нього кримінальні справи є «незаконним кримінальним переслідуванням і політичними репресіями». Лідер «ОПЗЖ» додав, що буде «боротися за відновлення справедливості і торжество закону».

8 жовтня 2021 року Медведчуку оголосили нову підозру про державну зраду та сприяння діяльності терористичної організації. Медведчука підозрюють у причетності до незаконного постачання вугілля з окупованих територій під час енергетичної кризи у 2014-2015 роках.

11 жовтня Медведчуку вручили клопотання про взяття під варту з альтернативою застави в 1 мільярд гривень

12 жовтня Печерський райсуд Києва відмовив прокурорам у задоволенні клопотання, постановивши залишити Медведчука під цілодобовим домашнім арештом до 7 грудня без внесення застави.Прокуратура буде оскаржувати це рішення.

До цього моменту нардеп перебував під домашнім арештом в межах іншої справи. Медведчук і його однопартієць Тарас Козак підозрюються у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму, який тимчасово окупувала Росія. 

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY