detector.media
06.10.2021 16:21
5-й кінофестиваль «Київський тиждень критики» оголосив міжнародну програму
5-й кінофестиваль «Київський тиждень критики» оголосив міжнародну програму
До програми увійшли чотири стрічки з програм Берлінале, Каннського кінофестивалю, Міжнародних кінофестивалів у Торонто та Сан-Себастьяні.

5-й кінофестиваль «Київський тиждень критики» оголосив міжнародну програму, повідомляє пресслужба.

Так, відкриє фестиваль драма «Маленька мама» – робота французької режисерки, сценаристки та фем-активістки Селін Сьямми. Світова прем’єра фільму відбулася в межах основного конкурсу цьогорічного Берлінале, а на Міжнародному кінофестивалі в Сан-Себастьяні робота здобула Приз глядацьких симпатій.

Дві стрічки для показу було обрано з основної програми Каннського кінофестивалю: «Червона ракета» та «Кермуй моїм авто».

Сюжет драмеді «Червона ракета» американського режисера незалежних фільмів Шона Бейкера розгортається навколо побитого життям порноактора, якого грає Саймон Рекс («Дуже страшне кіно»). Чоловік повертається з Лос-Анджелеса до рідного техаського містечка, щоб розпочати життя спочатку.

На цьогорічному фестивалі американського кіно в Дівілі картина була відзначена Призами критиків та журі.

Драма «Кермуй моїм авто» – екранізація оповідання Харукі Муракамі від японського режисера та сценариста Рюсуке Хамаґуті. Стрічка розповідає про акторську майстерність, парадокси інтерпретації та переживання втрати. У 2021 році в Каннах фільм отримав Нагороду за найкращий сценарій, призи від Міжнародної федерації кінопреси (ФІПРЕССІ) та екуменічного журі.

Також до програми «Київського тижня критики» увійшла драма «Вуховертка» Люсіль Гадзігаліловіч. Це абсурдна стрічка з загадковим сюжетом про дівчинку з крижаними зубними протезами, яка ніколи не буває за межами свого темного помешкання. Фільм побачив світ на Міжнародному кінофестивалі в Торонто 2021 (програма «Платформа»), а в Сан-Себастьяні отримав Спеціальний приз журі.

Раніше «Київський тиждень критики» оголосив тему та програму ретроспективи. У добірці покажуть шість стрічок, які вже стали кінокласикою. Усі вони – про бунт на різних рівнях.

Кінофестиваль «Київський тиждень критики» відбудеться 21-27 жовтня. На відкритті відбудеться церемонія нагородження щорічною Національною премією кінокритиків «Кіноколо». Лідерами за кількістю номінацій премії стали стрічка «Стоп-Земля» Катерини Горностай (5 номінацій) та кримінальна драма «Носоріг» Олега Сенцова (4 номінації).

Фото: пресслужба фестивалю

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY